Πολιτική

10 Ιανουαρίου 2024 09:46 Τελευταία ενημέρωση : 10 Ιανουαρίου 2024 14:42

Τσιόδρας για ομόφυλα ζευγάρια: Η συζήτηση άνοιξε με άναρχο τρόπο

Διάβασέ μου το...

Τι απάντησε στα ερωτήματα για το πότε θα έρθει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια στη Βουλή και αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Τσιόδρας για ομόφυλα ζευγάρια: Η συζήτηση άνοιξε με άναρχο τρόπο
-

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στη συζήτηση που έχει ανοίξει για το νομοθετικό πλαίσιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας ότι «η συζήτηση άνοιξε με άναρχο τρόπο», διευκρινίζοντας πως θα πρέπει πρώτα να ακούσουμε τις λεπτομέρειες, τις περισσότερες από τις οποίες αναμένεται να πει σήμερα ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη που θα δώσει στην ΕΡΤ.

«Πρόκειται για ένα νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τα δικαιώματα κάποιων συνανθρώπων μας και ο πρωθυπουργός θα θέσει τις βάσεις για το πώς βλέπει το όλο θέμα η κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Τσιόδρας, συμπληρώνοντας πως «ο πρωθυπουργός πήρε αυτή την πρωτοβουλία ακριβώς γιατί πιστεύει πως αυτά τα δικαιώματα δεν μπορούν να μπουν σε παζάρι».

Διευκρίνισε ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που θα κατατεθεί, θα είναι ενιαίο όπως και η ψήφος σε αυτό και κάλεσε την αντιπολίτευση να μην το προσεγγίσει με μικροκομματική σκοπιμότητα.

Δεν απάντησε στα επίμονα ερωτήματα αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας κι αν θα υπάρξουν συνέπειες για όσους κυβερνητικούς βουλευτές δεν το ψηφίσουν, ενώ απάντησε ότι δεν γνωρίζει πότε αυτό το νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή.

Επίσης, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις που αναμένονται σήμερα και θα αφορούν νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, τόνισε ότι «ο αγώνας κατά της ακρίβειας είναι διαρκής», αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί μείζον πρόβλημα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι χώρες με πιο ισχυρή οικονομία όπως η Γαλλία και η Γερμανία έχουν υψηλότερο πληθωρισμό από την Ελλάδα.

Σε δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου αναφέρεται «Συνεχίζει τα ψέμματά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Μέχρι το Σάββατο μας έλεγε ότι δεν θα φέρει το νόμο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Ξαφνικά το Σαββατοκύριακο, μετά τις εξελίξεις με τον Ζαν Μισέλ και την επίσκεψη Μπλίνκεν, αποφασίζει, κεραυνός εν αιθρία, ο πρωθυπουργός να αλλάξει ρότα. Θα φέρει λέει το νόμο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Ό,τι και να μαγειρέψουν, ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να επιβάλουν, να ξέρουν ένα πράγμα: αυτό το αντιχριστιανικό, αντικοινωνικό μέτρο η Ελληνική Λύση θα το καταργήσει όταν κυβερνήσει».


Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Σκότωσε τον αδερφό της συζύγου του γιατί βίαζε την κόρη του από τα 9 της!

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη – Δημογλίδου: Από την αρχή καταλάβαμε ότι πρόκειται για έγκλημα

Μεταναστευτικό – Λέσβος: Ναυάγιο με νεκρούς τα ξημερώματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ