Τεχνολογία - Επιστήμη

19 Ιανουαρίου 2024 16:18 Τελευταία ενημέρωση : 19 Ιανουαρίου 2024 20:26

Σεισμός ανοιχτά της Κύμης - Αισθητός και στην Αττική

Διάβασέ μου το...

Ποιο ήταν το μέγεθος της σεισμικής δόνησης που "ταρακούνησε" και την Αττική.

Σεισμός ανοιχτά της Κύμης - Αισθητός και στην Αττική
-

Σεισμική δόνηση πραγματοποιθήκε το απόγευμα της Παρασκευής ανοιχτά στης Σκύρου. 

Πιο συγκεκριμένα, ο σεισμός σημειώθηκε στις 16:15 ο οποίος έγινε αισθητός και στην Αττική.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκύρου και Εύβοιας και ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 24 χλμ. ΑΝΑ της Κύμης και το εστιακό βάθος ήταν στα 14,6 χλμ.

σεισμός - Κύμη

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας, ο σεισμός έγινε σε υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Κύμης, ωστόσο δεν εμπνέει ανησυχία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Λέκκας στην ΕΡΤ, αν και πρόκειται για μία σεισμογενή περιοχή που μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ προσέθεσε ότι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Επιπλέον, περιπολίες γίνονται στην περιοχή από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχει υπάρξει κάποια αναφορά για ζημιές, ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κάποια κλήση.

Μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 στην κλίμακα Richter, που εκδηλώθηκε στις 16:14 σήμερα Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024, που προερχόταν από απόσταση 87 χλμ ΒΑ της Αθήνας και με επίκεντρο της δόνησης το θαλάσσιο χώρο 24 χλμ. ΑΝΑ της Κύμης, κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας.

Μέχρι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κλήσεις και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια, σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ευβοίας καθώς και η 7η Ε.Μ.Α.Κ.

Ειδήσεις σήμερα:

Australian Open - Τσιτσιπάς: Πρόκριση στους “16” με μαγική εμφάνιση

Χούθι: Επίθεση σε πλοίο που διαχειρίζεται ελληνική εταιρεία

Συγγρού - Τροχαίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που άρπαξε φωτιά (βίντεο)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ