Πολιτική

22 Ιανουαρίου 2024 16:59 Τελευταία ενημέρωση : 23 Ιανουαρίου 2024 09:04

Μητσοτάκης - Μπλίνκεν: Η Μέση Ανατολή κυριάρχησε στην συνομιλία τους

Διάβασέ μου το...

Ποια θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε την Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Μητσοτάκης - Μπλίνκεν: Η Μέση Ανατολή κυριάρχησε στην συνομιλία τους
-

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν η κατάσταση στη Γάζα, οι εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα και οι κίνδυνοι για την ελευθεροπλοΐα από τις επιθέσεις των Χούθι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άντονι Μπλίνκεν συζήτησαν ακόμη διμερή ζητήματα, ενόψει και της έναρξης του επόμενου γύρου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ τον Φεβρουάριο στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «ο υπουργός (Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν) και ο πρωθυπουργός (Κυριάκος Μητσοτάκης) υπογράμμισαν τη βαθιά και διαρκή διμερή σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, τις κοινές αξίες που έχουν ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και την ουσιαστική συνεργασία της Ελλάδας στην αντιμετώπιση ευρέος φάσματος θεμάτων. Επίσης, ο υπουργός και ο πρωθυπουργός μίλησαν για τη σημασία της προστασίας των δικαιωμάτων διέλευσης και ναυτικών ελευθεριών στην Ερυθρά Θάλασσα και τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Επιχείρηση Prosperity Guardian».

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στη Χαλκίδα: Τα πρώτα λόγια της 39χρονης στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Ρωσία: Οργή για τον θάνατο γάτας - Ελεγκτής την πέταξε έξω από τρένο (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Είχε βάλει "κοριό" σε λούτρινο και άκουγε τον πρώην της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ