Καιρός

31 Ιανουαρίου 2024 06:09

Κακοκαιρία “Avgi” - Τετάρτη: θυελλώδεις βοριάδες, χιόνια και καταιγίδες

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με τo έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, την Τετάρτη αναμένονται χιονοπτώσεις σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές της Κρήτης κατά τόπους έντονες μέχρι το απόγευμα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους στα ανατολικά τμήματα της Αττικής, στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Θυελλώδεις βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο εντάσεως 8 και τοπικά της πρωινές ώρες 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Πιο αναλυτικά, στην ανατολική Στερεά, στις Σποράδες, την Εύβοια, την Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της Αττικής, στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά -ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Αττικής, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης, όπου στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους έντονες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 13 με 14 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά - ημιορεινά μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από το μηδέν έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά με τοπικές βροχές, οι οποίες στις Σποράδες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά έως 7 και στις Σποράδες πρόσκαιρα 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θράκη. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα νότια. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από -01 (μείον 1) βαθμό έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Εύβοια τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από -01 (μείον 1) βαθμό έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 8 μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, στα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. : Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 και τις πρωινές ώρες 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στα δυτικά τμήματα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Πέμπτη και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις οι οποίες το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Ειδήσεις σήμερα:

“The 2Night Show”΄- Νούσιας: Η “Μάγισσα”, η σκηνή που κράτησε 10 ώρες και η εφηβεία (βίντεο)

Κακοκαιρία “Avgi” - Σχολεία: Που θα είναι κλειστά την Τετάρτη

Φωτιά στην Αγία Παρασκευή: Απανθρακωμένη σορός σε κρεβατοκάμαρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ