Κοινωνία

06 Φεβρουαρίου 2024 15:36

Οι αγρότες κλιμακώνουν: Αποφάσισαν κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ και συλλαλητήριο

Διάβασέ μου το...

Ποιες άλλες αποφάσεις έλαβαν οι αγρότες της Θεσσαλίας στην τελευταία σύσκεψή τους. Ποια τα αιτήματά τους.

Οι αγρότες κλιμακώνουν: Αποφάσισαν κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ και συλλαλητήριο
-

Την κάθοδό τους στην Αθήνα με τρακτέρ την επόμενη εβδομάδα αποφάσισαν οι αγρότες όλης της χώρας, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης στη Νίκαια Λαρίσης.

Όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του ΑΝΤ1 Τζίνα Στασινοπούλου, οι αγρότες αποφάσισαν επίσης να προχωρήσουν σε συντονισμένους αποκλεισμούς μικρής διάρκειας εθνικών και επαρχιακών αυτοκινητοδρόμων, προκειμένου να διακηρύξουν τα αιτήματά τους και να ζητήσουν τη συμπαράσταση της κοινωνίας στις κινητοποιήσεις τους.

Αμέσως μετά τη λήξη της σύσκεψης οι αγρότες μετέβησαν με τα τρακτέρ στο Μπλόκο Νίκαιας όπου και πραγματοποιούν τον πρώτο από τους αποκλεισμούς αυτούς.

Λάρισα - αγρότες - πλατεία

Στην πανελλαδική σύσκεψη συμμετείχαν 55 μπλόκα και 70 ομοσπονδίες, καλώντας τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις από αύριο Τετάρτη.

Οι αγρότες ζητούν να υπάρξει μείωση του κόστους παραγωγής, διεκδικώντας αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, μείωση του κόστους ρεύματος με 7 λεπτά η κιλοβατώρα, επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές, αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα, να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσιόδρας για Ευρωεκλογές: Με ενδιαφέρει η Ευρώπη

Αγρότες: Πανελλαδική συνέλευση στη Νίκαια για κλείσιμο των δρόμων

Σέρρες: Συμπλοκή σε δομή φιλοξενίας μεταναστών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ