Πολιτική

15 Φεβρουαρίου 2024 11:57 Τελευταία ενημέρωση : 15 Φεβρουαρίου 2024 14:41

Ομόφυλα ζευγάρια: τα “γαλάζια όχι” και η “κόντρα” Μητσοτάκη - Σαμαρά πριν την ψηφοφορία

Διάβασέ μου το...

Πόσοι ειναι τελικώς οι βουλευτές της ΝΔ που έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν θα στηρίξουν το νομοσχέδιο. Πότε μιλούν ο Πρωθυπουργός και ο Αντώνης Σαμαράς. "Εορταστική" συγκέντρωση έξω από την Βουλή.

Ομόφυλα ζευγάρια: τα “γαλάζια όχι” και η “κόντρα” Μητσοτάκη - Σαμαρά πριν την ψηφοφορία
-

Συνεχίζεται την Πέμπτη για δεύτερη και τελευταία μέρα στη Βουλή, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία, η οποία θα λήξει και με την ψηφοφορία για την έγκριση ή την απόρριψή του. Είναι η τελευταία ήμερα της συζήτησης του σχεδίου νόμου, στην οποία θα πάρουν το λόγο ο πρωθυπουργός κι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ομιλίες υπέρ και κατά

Στη 13.00 θα προσέλθει στη Βουλή ο πρωθυπουργός ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία επιχειρηματολογώντας υπέρ της έγκρισης του νομοσχεδίου.

Στις 18.00 θα τοποθετηθεί από το βήμα του κοινοβουλίου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος περιλαμβάνεται στους βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι θα καταψηφίσουν ανοιχτά, και μάλιστα θεωρείται η “εμβληματικότερη” παρουσία ανάμεσά τους.

Επί της αρχής, υπέρ έχουν ψηφίσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και Πλεύση Ελευθερίας και κατά Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες, ΝΙΚΗ και Κομμουνιστικό Κόμμα, με διαφορετικές αιτιολογίες το καθένα.

ομοφυλόφιλοι

Οι γαλάζιες αρνήσεις και αποχές

Από το χώρο της ΝΔ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις και πληροφορίες, όχι θα ψηφίσουν οι Αντώνης Σαμαράς, Χαράλαμπος Αθανασίου, Μάκης Βορίδης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Άννα Καραμανλή και ο Μίλτος Χρυσομάλλης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος την Πέμπτη το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Από την ψηφοφορία θα απέχουν οι Γιάννης Μπούγας, Μαρία Κεφάλα, Σταύρος Κελέτσης, Θάνος Πλεύρης, Νότης Μηταράκης, Γιάννης Ανδριανός, Δημήτρης Κούβελας, Γιώργος Γεωργαντάς, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Οικονόμου, Στέλιος Πέτσας, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Καλλιάνος, Χρήστος Κέλλας, Γιάννης Τραγάκης, Θανάσης Μπούρας, Άγγελος Συρίγος, Μάνος Κόνσολας, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Μιχάλης Λιβανός.

Αναποφάσιστοι παραμένουν οι Νίκος Βλαχάκος, Λάκης Βασιλειάδης και Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Οι διαδικαστικές λεπτομέρειες

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής έκρινε το νομοσχέδιο συμβατό με το Σύνταγμα κατόπιν εξέτασης σχετικών ενστάσεων.

Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία, καθώς στην κατάθεση σχετικού κοινού αιτήματος το οποίο έγινε αποδεκτό, προχώρησαν η ΝΙΚΗ, οι “Σπαρτιάτες” και ένας ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην “Σπαρτιάτης”), συγκεντρώνοντας 21 υπογραφές. Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, το αίτημα έπρεπε να υπογράφεται από τουλάχιστον 15 βουλευτές.

Εορτιαστικές συγκεντρώσεις έξω από τη Βουλή

Ενόψει της επικείμενης ψήφισης και καιρού επιτρέποντος, 8 συλλογικότητες των ΛΟΑΤΚΑ+ ατόμων απηύθυναν κάλεσμα σε όλα τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε εορταστική συγκέντρωση το απόγευμα έξω από τη Βουλή, αναφέροντας:

Ειδήσεις σήμερα:

Δέσποινα Καρνέση - Σπύρος Καρνέσης: Κοινή δήλωση για το φονικό στην Γλυφάδα

“Ο άλλος άνθρωπος” – Πολυχρονόπουλος στον ΑΝΤ1: Δεν είμαι άγιος... είμαι “εκατομμυριούχος” (βίντεο)

Φάρμακα - Γεωργιάδης: Δεν αυξήθηκε η συμμετοχή, άλλαξε η κάλυψη στα γενόσημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ