Καιρός

19 Φεβρουαρίου 2024 06:09 Τελευταία ενημέρωση : 19 Φεβρουαρίου 2024 07:11

Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Αναλυτικά οι κατά τόπους προβλέψεις για φαινόμενα, θερμοκρασίες και ανέμους σε κάθε περιοχή της χώρας μας.

-

Στο ανατολικό και το νότιο Αιγαίο γενικά αίθριος καιρός σύμφωνα με την προγνωση της ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς μεταβλητοί. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις από το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα ανατολικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά Ελλάδα και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις αναμένονται στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός την Τρίτη

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο θα ενταθούν.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Παλαιό Φάληρο - Νεκρός κλέφτης: Έπαθε ηλεκτροπληξία σε μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ

Σεισμός στην Κάρπαθο

ΑΠΘ: Έφοδος αστυνομικών στη Νομική (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ