Κοινωνία

21 Φεβρουαρίου 2024 11:57 Τελευταία ενημέρωση : 21 Φεβρουαρίου 2024 23:27

Εξαφάνιση 13χρονου από το Μεταξουργείο

Διάβασέ μου το...

Που και πως βρέθηκεε τελικώς το παιδί, που εθεωρείτο αγνοούμενο.

Εξαφάνιση 13χρονου από το Μεταξουργείο
-

Στις 18.02.2024 και ώρα 10:30 π.μ, εξαφανίστηκε από το Μεταξουργείο, ο Ιμάντ (ον.) Ιμπραήμ (επ.) 13 ετών, με καταγωγή από την Συρία.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση και προέβη σήμερα, 20.02.2024 στην ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert Hellas, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, καθώς συντρέχουν σοβαροί λόγοι που θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο.

Ο Ιμάντ έχει μαύρα μαλλιά, έχει μαύρα μάτια, ύψος 1.55 και έχει βάρος 55 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο παντελόνι, μαύρη ζακέτα και λευκά αθλητικά παπούτσια.

Που και πως βρέθηκε ο 13χρονος

Νεότερη ανακοίνωση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει:

«Η περιπέτεια του ανήλικου Ιμάντ (ον) Ιμπραήμ (επ.), 13 ετών έληξε σήμερα 21/02/2024, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων, που τον αναζητούσαν. Να υπενθυμίσουμε πως ο ανήλικος Ιμάντ (ον) Ιμπραήμ (επ.), εξαφανίστηκε στις 18/02/2024 από την περιοχή του Μεταξουργείου στην Αθήνα και στις 20/02/2024 εκδόθηκε Amber Alert κατόπιν Εισαγγελικής Εντολής.

Η παρέμβαση του εισαγγελέα αποδείχτηκε κρίσιμη στην εύρεση του Ιμάντ, καθώς εξέδωσε άμεση εντολή για την ενεργοποίηση του συναγερμού Amber Alert Hellas, λόγω της επικινδυνότητας που βρισκόταν. Η ενεργοποίηση αυτή αποδείχτηκε ξανά ζωτικής σημασίας, καθώς το προσωπικό του χώρου φιλοξενίας, όπου είχε μεταφερθεί ο Ιμάντ μετά από αίτημα των αστυνομικών αρχών, αναγνώρισε το παιδί και επικοινώνησε άμεσα μαζί μας.

Συγκεκριμένα, το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε ότι ο Ίμαντ Ιμπραήμ, στις 18/02/2024, μετά από κλήση που δέχτηκε η Άμεση Δράση, μεταφέρθηκε στο Τμήμα, καθώς λανθασμένα κατηγορήθηκε για απόπειρα κλοπής. Λόγω της ανηλικότητάς του και του γεγονότος ότι θεωρήθηκε ως ασυνόδευτος ανήλικος, ξεκίνησαν οι διαδικασίες και το παιδί μεταφέρθηκε στις 20/01/2024 σε χώρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στη Βόρεια Ελλάδα. Το Χαμόγελο Του Παιδιού θα βρίσκεται δίπλα στον Ίμαντ και την οικογένειά του, προσφέροντας υποστήριξη και βοήθεια για οτιδήποτε χρειαστούν, όπως τόσα χρόνια βρίσκεται δίπλα  σε κάθε παιδί που το χρειάζεται».


Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Ο Μπέος αποχωρεί από την ομάδα

Σύνδρομο Down στην αρχαία Ελλάδα: Σε παιδί η μοναδική περίπτωση της εποχής (εικόνες)

Μενίδι: Γονείς επιτέθηκαν σε παιδιά που έκαναν bullying στο παιδί τους