Πολιτική

25 Φεβρουαρίου 2024 13:06 Τελευταία ενημέρωση : 25 Φεβρουαρίου 2024 19:54

ΣΥΡΙΖΑ: Το Συνέδριο είπε “όχι” σε εκλογές για Πρόεδρο

Διάβασέ μου το...

Υπερψηφίστηκε η πρόταση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να μην στηθούν νέες εσωκομματικές κάλπες για την ηγεσία του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Το Συνέδριο είπε “όχι” σε εκλογές για Πρόεδρο
-

Οι Σύνεδροι υπερψήφισαν την πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου να μην γινουν τελικώς εκλογές για την ανάδειξη Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έτσι συνέχιση στην Προεδρία του Στέφανου Κασσελάη.

Το σώμα ενέκρινε τη συμβιβαστική πρόταση Φάμελλου, Παππά και άλλων παλιών στελεχών του κόμματος για αποχή από εσωκομματικές εκλογές, ανασύσταση του Εκτελεστικού Γραφείου με ισχυρή συμμετοχή της Όλγας Γεροβασίλη και άλλων ιστορικών στελεχών, και επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του συνεδρίου στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη.

Να σημειώσουμε ότι το συνέδριο το Σάββατο το πρωί είχε εξελιχθεί με συνεχείς αντεγκλήσεις μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Όλγας Γεροβασίλη.

Ο κ. Κασσελάκης στην ομιλία του κάλεσε τους συνέδρους να στηρίξουν την υποφησιότητά του, ενώ η κ. Γεροβασίλη θύμισε: «Πρόεδρε εσύ είπες “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”. Αν το ανακαλέσεις, σταματάμε εδώ. Αλλιώς, εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό του κόμματος. Λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμισε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνει. Εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες. Αν θες εκλογές σε 10 μέρες, αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει. Κάν' τες μόνος σου να δούμε τι θα πάρεις». Σ' αυτό το σημείο ακούστηκε έντονο το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη».

Toν λόγο πήρε στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης: «Όλγα, αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου δεν υπάρχει λόγος να πάμε σε εκλογές».

Η Ολγα Γεροβασίλη επανέλαβε τη θέση ότι η ίδια αντέδρασε στην κίνηση Κασσελάκη.

Τελικά τη λύση έδωσε η ίδια η πλειοψηφία των συνέδρων, η οποία ενέκρινε τη συμβιβαστική πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου και έτσι ματαίωσε το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών για την προεδρία.

Σχεδόν όλο το συνέδριο (όπως είδαν όσοι ήταν μέσα στην αίθουσα) υπερψήφισε την πρόταση.

Διαβάστε ακόμη:

ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Εκλογές στις 10 Μαρτίου, δεν θα μείνω Πρόεδρος υπό προθεσμία

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ζητά επίσπευση της ομιλίας του

ΣΥΡΙΖΑ: Φλαμπουράρης υπέρ Γεροβασίλη: “Η εμπειρία συμβαδίζει με την τόλμη”

ΣΥΡΙΖΑ - Ζαχαριάδης: Αν ο Κασσελάκης νιώθει “κενό εμπιστοσύνης”, οφείλει να πάει σε εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ - Παππάς: Το Συνέδριο αποφασίζει για εκλογές ή Κασσελάκη έως το 2026

“Αρένα”: ΣΥΡΙΖΑ - Η επόμενη ημέρα

Στο σημείο αυτό, ανέβηκε ο Στέφανος Kασσελάκης στο βήμα και είπε: «Αρκετά, έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές, προχωράμε μπροστά».

Ο πρόεδρος του συνεδρίου Πάνος Ρήγας παρενέβη για να ξαναδιαβάσει την πρόταση. Το ακριβές κείμενο της πρότασης που ψηφίστηκε είναι:

«Το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή Προέδρου.

Το Συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον Πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες, με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών, με ενιαία πολιτική λειτουργία, δεσμευόμενοι όλοι από το Καταστατικό και τη Διακήρυξή μας, για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας.

Με συντροφικότητα και συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και αποφάσεις του 4ου συνεδρίου ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος».

Ειδήσεις σήμερα:

Πανσέληνος: Το “Φεγγάρι του Χιονιού” στην Ακρόπολη (εικόνες)

Κατώτατος μισθός: η διαπραγμάτευση, οι προτάσεις και οι διαφορές 

Παλαιό Φάληρο - ηλεκτροπληξία: Δημοσιογράφος ο νεκρός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ