Πολιτική

27 Μαρτίου 2024 12:28 Τελευταία ενημέρωση : 27 Μαρτίου 2024 15:09

Τέμπη - Ταμήλος: αμετανόητος ο πρώην βουλευτής Τρικάλων

Διάβασέ μου το...

Τι δηλώνει ο πρώην βουλευτής, που διαγράφηκε από την ΝΔ, αναφερόμενος στις οικογένειες Πλακιά, που θρηνούν τρία κορίτσια που “χάθηκαν” στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Τέμπη - Ταμήλος: αμετανόητος ο πρώην βουλευτής Τρικάλων
-

Ο Μιχάλης Ταμήλος διεγράφη την Τρίτη από την Νέα Δημοκρατία, μετά από δηλώσεις του για την τραγωδία των Τεμπών, που προκάλεσαν αντιδράσεις, ωστόσο ο ίδιος δεν φαίνεται να μετανιώνει για τις εκφράσεις του και δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες και τουλάχιστον από τους συγγενείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, εν προκειμένω τις οικογένειες Πλακιά που θρηνούν τρία κορίτσια, τα οποία χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα πριν από έναν χρόνο.

Σε διευκρινιστική δήλωση του για όσα είπε για την τραγωδία των Τεμπών και οδήγησαν στη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, ο πρώην βουλευτής Τρικάλων, Μιχάλης Ταμήλος αναφέρει:

«Εμείς οι Τρικαλινοί πολίτες δεν ευθυνόμαστε για τις διαδικασίες απονομής της δικαιοσύνης και για τις ενέργειες της Κυβέρνησης στο δυστύχημα των Τεμπών. Παρά τα προβλήματα που συνέβησαν στα Τρίκαλα το 2023, όλοι οι πολίτες των Τρικάλων στήριξαν την οικογένεια Πλακιά και όλες τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών. Η στήριξη συνεχίζεται έως την τελική δικαίωση και δεν πρέπει να χαθεί για κανένα λόγο».

Μιχάλης Ταμήλος

Το χρονικό των δηλώσεων Ταμήλου

Ο κ. Ταμήλος, σχολιάζοντας όσα συνέβησαν στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου στα Τρίκαλα, και με αφορμή την παρουσία των γονέων των αδικοχαμένων κοριτσιών από το Καστράκι στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ανέφερε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο:

«Με αφορμή το γεγονός, ξέρεις πόσοι Τρικαλινοί πέθαναν το 2023; 1977 Τρικαλινοί απεβίωσαν εντός του 2023. Μεταξύ των οποίων ήταν και τα τρία παιδιά. Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα επειδή 1977 Τρικαλινοί πέθαναν…Η ζωή συνεχίζεται. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του. Ψάχνει να βρει δουλειά … Ο άλλος, του σκοτώνουν το παιδί τη γυναίκα κτλ, θα πάει ο ίδιος στις αρμόδιες υπηρεσίες, στα δικαστήρια εκεί που πρέπει. Δεν μπορεί να επιβάλλεις στην κοινωνία να υποφέρει για σένα.Υπάρχει ζωή για τους άλλους…όλα τα Τρίκαλα ασχολούνται με το θέμα αυτό;».

Αναφερόμενος δε στην πρόταση μομφής που κατατέθηκε για τα Τέμπη, χαρακτήρισε τη διαδικασία ως θέατρο εντυπώσεων λέγοντας μεταξύ άλλων, «Καμιά οικογένεια δεν θα τη σώσει ο Μητσοτάκης, ο Ανδρουλάκης κανένας… Μόνοι οι συγγενείς θα πρέπει να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Θα τελειώσει κι αυτό και η ζωή συνεχίζεται… σιγά τώρα την πρόταση μομφής». 

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν πάρα πολλές αντιδράσεις και μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε άμεσα την διαγραφή του, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλεί τη Νέα Δημοκρατία να πάρει θέση για τις επιεικώς απαράδεκτες δηλώσεις του πρώην βουλευτή και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Ταμήλου, ο οποίος πρόσβαλε βάναυσα τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών και τους συγγενείς τους που έναν χρόνο μετά παλεύουν για να δικαιωθούν. Ένα συγγνώμη δεν θα είναι αρκετό αυτή τη φορά. Η διαγραφή του κ. Ταμήλου είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η πολλαπλώς εκτεθειμένη Νέα Δημοκρατία».

Αργά το απόγευμα της Τρίτης η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε την διαγραφή του Μιχάλη Ταμήλου από τις τάξεις του κόμματος, αναφέροντας ότι «Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος της Νέας Δημοκρατίας ο Μιχαήλ Ταμήλος. Οι δηλώσεις του δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας».


Ειδήσεις σήμερα:

EURO 2024: Το πρόγραμμα στην φάση των ομίλων

Ρίτσαρντ Σέρα: Έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος εικαστικός (εικόνες)

Εκλογές - ΗΠΑ: Ο Τραμπ πουλάει... την Βίβλο για να μαζέψει λεφτά! 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ