Καιρός

29 Μαρτίου 2024 06:09

Καιρός: “Καλοκαιράκι” με λιγότερη σκόνη την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται νεφώσεις. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί – βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε μεταβλητούς ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός,  με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα και από τα δυτικά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από βόρειες διευθύνσεις, πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και από τις προμεσημβρινές ώρες μεταβλητοί  ασθενείς. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις στην περιοχή του Καστελλόριζου, με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις και σταδιακά από βόρειες, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για το Σάββατο, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα δυτικά τους 22 με 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται επίσης γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης εκ νέου, με μικρότερες όμως συγκεντρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόταση δυσπιστίας: Η καταψήφιση και τα νέα “πυρά” προς το Μαξίμου

Κούγιας για Τέμπη: Έχω δει τον ανακριτή να κλαίει για τα θύματα - Δέκα χρόνια θα κρατήσει η δίκη

Εορτολόγιο - 29 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα