Τα mega-trends, οι μετασχηματισμοί, οι προβληματισμοί και οι προτάσεις που συνθέτουν το νέο τοπίο του Retailing στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο διασταυρώνονται στο μεγάλο διεθνές Συνέδριο Future of Retail 2024 της ΕΣΕΕ, που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 5 - 6 Απριλίου. Το πρωτότυπο συνεδριακό concept της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας εμπλουτίζεται εφέτος με περισσότερες θεματικές ενότητες στα ζητήματα αιχμής του Retail, καθώς και με εξειδικευμένα σεμινάρια σε πεδία ευρύτερου εμπορικού/ επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Mε την ταυτόχρονη λειτουργία της Έκθεσης Innovation Lab και λειτουργώντας συνολικά και συνδυαστικά σε τρεις αίθουσες της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, το μεγάλο διεθνές Συνέδριο της ΕΣΕΕ μετουσιώνει το διαμορφούμενο μέλλον του Λιανικού Εμπορίου σε μία ολιστική συνεδριακή και εκθεσιακή εμπειρία.

Η επιχειρηματική κοινότητα «εκπροσωπείται» στο Future of Retail από Προέδρους, CEOs και εξειδικευμένα στελέχη όχι μόνο του λιανεμπορίου, αλλά και της τεχνολογίας, του τραπεζικού κλάδου, της βιομηχανίας της μόδας και του τουρισμού που συζητούν πάνω στην πολύ επίκαιρη «προβληματική» του Συνεδρίου, η οποία αναδεικνύει τα πολλά σημεία στα οποία οι ευκαιρίες της νέας εποχής του Retail έρχονται αντιμέτωπες με εξίσου σημαντικά προβλήματα και διλήμματα. Όπως όταν «συναντώνται» ο δρόμος προς τον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό με τις προκλήσεις της χρηματοδότησης και της αναβάθμισης των δεξιοτήτων, το «υβριδικό» εμπορικό κατάστημα με τους προβληματισμούς από την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και οι απαιτήσεις για αλλαγή «πλεύσης» στη βιομηχανία μόδας με τις νέες καταναλωτικές τάσεις.

Δείτε όσα έγιναν την Παρασκευή, 5 Απριλίου, πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, πατώντας ΕΔΩ

Δημήτρης Παπαστεργίου - Future of Retail

Την επίσημη έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Την Παρασκευή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης συνομίλησε με την Μαρία Σαράφογλου.

Στο πρόγραμμα του Σαββάτου, 6 Απριλίου, μεαξύ άλλων προβλέπεται πααρέμβαση απο τον Υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, ομιλία από τον Τομεάρχη Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκο Παππά, ενώ ο  Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας θα αναλύσει τις θέσεις του και τις εκτιμήσεις της ΤτΕ για τα μείζονα θέματα της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου.

Σε θεματικές ενότητες και fireside chats του Συνεδρίου συμμετέχουν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης και η Υφυπουργός Παιδείας Ιωάννα Λυτρίβη.

Ομιλία θα απευθύνει ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας  Xiao Junzheng.

Αγορά - μαγαζιά - ψώνια

H ΕΣΕΕ με τη συγκεκριμένη δράση στηρίζει το έργο  της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή. Την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ θα κάνει η δημοσιογράφος Σοφία Μπερετάνου.

To Ant1news.gr με live blog και ανάρτηση άρθρων θα καλύψει και τις δύο ημέρες του Συνεδρίου.

Αναλυτικά οι ομιλητές και το πρόγραμμα του “Future of Retail 2024”:

Περισσότερα...

ΚΟΣΜΟΣ