Πολιτική

17 Απριλίου 2024 20:35

Κασσελάκης: Η δεξιά καπηλεύεται πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι ανέφερε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τους επικριτές του σχετικά με τις δηλώσεις για τη βάπτισή του, αλλά και για τον Γιώργο Αυτιά.

Κασσελάκης: Η δεξιά καπηλεύεται πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια (βίντεο)
-

Απαντήσεις στις επικρίσεις που δέχεται για την αποκάλυψή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο σχετικά με την εμφάνιση οιωνού στη βάπτισή του, ως ορθοδόξου χριστιανού, αλλά και σαφή κριτική προς τις αναφορές του υποψήφιου της ΝΔ Γιώργου Αυτιά στο σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια», απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας Στέφανος Κασσελάκης, με νέα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Κασσελάκης στην ανάρτησή του διακήρυξε το τέλος «της καπηλείας του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας», όπως την ανέφερε, από την δεξιά. Παράλληλα, χαρακτήρισε «χουντικό τρόπο διαφήμισης πατριωτισμού» το παραπάνω σύνθημα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ξέρετε πολύ καλά ότι ακόμα και στις εκμυστηρεύσεις μου, στις αφηγήσεις μου, στις προσωπικές στιγμές που συνθέτουν τη ζωή μου, είμαι ο εαυτός μου. Ξέρετε πια την καρδιά μου. Απέναντι, αυτοί που πάντα φωνάζουν.

Όταν παρέλασα, επειδή νομίζουν ότι τους ανήκει η πατρίδα. Όταν είπα το πιστεύω στη Νέα Υόρκη, επειδή πιστεύουν ότι τους ανήκει η θρησκεία. Και φυσικά, πάντα τούς ανήκει η οικογένεια. Όταν με την πολιτική τους, κάνουν αδύνατο σε νέο κόσμο, να αρχίσει οικογένεια.

Λοιπόν, σας έχω νέα. Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη δεξιά τελειώνει εδώ. Η διαίρεση των Ελλήνων από τη Δεξιά, τελειώνει εδώ.

Οι προοδευτικοί άνθρωποι έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα τους.

Οι προοδευτικοί άνθρωποι πασχίζουν καθημερινά για τα παιδιά τους.

Οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν προσωπικό δικαίωμα στην πίστη τους.

Τι σημαίνει πρόοδος; Ότι δεν έχεις ανάγκη να διαφημίσεις τον πατριωτισμό σου με χουντικά συνθήματα όπως οι Αυτιάδες αυτού του τόπου.

Τι σημαίνει πρόοδος; Όταν μπορεί μέσα σου να πιστεύεις βαθιά, αλλά ως πολίτης πιστεύεις επίσης βαθιά στον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας. Με διάλογο, με αγάπη, με συναίνεση. Ξεκινάμε για την πρόοδο».

Σε δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανού, αναφέρεται «Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ενώ ο κ. Κασσελάκης επιλέγει να σχολιάσει διχαστικά, το αυτονόητο δικαίωμα του να αναφέρεται στην πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια, εντάσσοντάς το στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης, την ίδια στιγμή ουσιαστικά απαγορεύει στους πολιτικούς του αντιπάλους να κάνουν το ίδιο, στοχοποιώντας τους! Και προκειμένου να τα «πιάσει» όλα πετάει και έναν διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας! Για μια ακόμα φορά, δυστυχώς, η υποκρισία περισσεύει!».

Ειδήσεις σήμερα:

Influencers: πανευρωπαϊκό σαφάρι ελέγχων - 20 Έλληνες στη λίστα

Ιεράπετρα: Ανατροπή στο θάνατο του 65χρονου Γερμανού

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: ο τραγικός θάνατος του αστυνομικού και οι μαρτυρίες (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ