Πολιτική

21 Απριλίου 2024 15:59 Τελευταία ενημέρωση : 21 Απριλίου 2024 20:46

Δεληκάρη για χαστούκι από υποψήφια της Νίκης μέσα σε ναό: Ο Θεός μας δίδαξε αγάπη και όχι βία

Διάβασέ μου το...

Τι ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και το Βαγγέλη Κοκολάκο, το θύμα της επίθεσης που συνέβη την Κυριακή το πρωί.

Δεληκάρη για χαστούκι από υποψήφια της Νίκης μέσα σε ναό: Ο Θεός μας δίδαξε αγάπη και όχι βία
-

Τη θλίψη της για την εκτύλιξη του περιστατικού ενώπιον του εφημερίου του ναού και των μελών της Φιλόπτωχης Κοινότητάς του, οι οποίοι την είχαν προσκαλέσει επίσημα, εξέφρασε την Κυριακή η βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη, μιλώντας στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στη Βόρεια Ελλάδα Βαγγέλη Κοκολάκο, για την επίθεση με χαστούκι την οποία υπέστη το πρωί της ίδιας μέρας σε ναό της πόλης της.

Η κ. Δεληκάρη αναλυτικά δήλωσε: «Στεναχωρέθηκα μόνο για τον παπά και τις κυρίες του φιλοπτώχου που με είχαν προσκαλέσει. Οι άνθρωποι τα έχασαν κι αυτοί, όπως κι εγώ. Είναι δυνατό να συμβαίνει κάτι τέτοιο μέσα στην εκκλησία; Η βία δεν έχει θέση μέσα στην εκκλησία. Ο Θεός μας δίδαξε αγάπη, δεν μας δίδαξε βία, αυτό πιστεύω και αυτό ακολουθώ έμπρακτα και στη ζωή μου».

Αγγελική Δεληκάρη - Βουλευτής ΝΔ

Αντιδράσεις από τα κόμματα 

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για το περιστατικό εξέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής η ΝΔ, αναφέροντας «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού. Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη πίστη και τη θρησκεία. Αποδεικνύουν ότι κόμματα που επικαλούνται την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο –στοιχεία που αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία– δεν αποβλέπουν παρά μόνο στην καπηλεία. Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα».

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού. Τέτοιες συμπεριφορές στοχεύουν στον εκφοβισμό της ελεύθερης συνείδησης των βουλευτών και πλήττουν την ίδια την δημοκρατία».

Σε ανάρτηση του Θανάση Γλαβίνα, Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρεται «Η χειροδικία εναντίον της βουλευτή της ΝΔ, Αγγελικής Δεληκάρη, σε εκκλησία της Καβάλας είναι απόλυτα καταδικαστέα πράξη. Οι ναοί είναι χώροι λατρείας της θρησκείας της αγάπης, όχι του μίσους & της βίας. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία και τα διδάγματα της».

Η Νέα Αριστερά επισημαίνει «Καταδικάζουμε την επίθεση που δέχτηκε η βουλεύτρια της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη σε εκκλησία της εκλογικής της περιφέρειας από υποψήφια στις προηγούμενες εθνικές εκλογές με το κόμμα «Νίκη». Περιστατικά σαν αυτό, αλλά και η στάση της ίδιας της Εκκλησίας απέναντι σε βουλευτές και βουλεύτριες που ψήφισαν υπέρ του γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια επιβεβαιώνουν τη θέση μας για τον αναγκαίο χωρισμό κράτους–εκκλησίας. Αυτή είναι η μεταρρύθμιση που χρειάζεται η χώρα. Για να μπει φραγμός στη θρησκοληψία και στη δράση εκκλησιαστικών και παραεκκλησιαστικών μηχανισμών με πολιτικές στοχεύσεις».

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: “Φρένο” στο TikTok από την Βουλή των Αντιπροσώπων

Γκύζη: Έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας

Κως - Θάνατος βρέφους: Ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης, μώλωπες και εκδορές βρέθηκαν στο σώμα του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ