Κόσμος

25 Απριλίου 2024 08:36 Τελευταία ενημέρωση : 25 Απριλίου 2024 16:44

Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν

Διάβασέ μου το...

Η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ για την εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας.

Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν
-

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, σήμερα τις πρωινές ώρες, στον κόλπο του Άντεν η φρεγάτα ΥΔΡΑ -παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES- έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες εμπλοκής, ένα εκ των οποίων κατερρίφθη και το άλλο απομακρύνθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας για την προστασία εμπορικού πλοίου ήταν στις 13 Μαρτίου, οπότε πάλι είχε βάλει με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων, τα οποία τότε είχαν απομακρυνθεί.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του σχετικά με το θέμα αναφέρει «Η νέα άμεση εμπλοκή της φρεγάτας “Ύδρα” σε πολεμικές επιχειρήσεις στον Κόλπο του Άντεν επιβεβαιώνει τους μεγάλους κινδύνους που συνεπάγεται η παρουσία της ελληνικής φρεγάτας στο “στόμα του λύκου”, αλλά και την αναγκαιότητα της άμεσης επιστροφής της, όπως έχει επανειλημμένα τονίσει το ΚΚΕ. Όσο αυτό δεν συμβαίνει, η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα που συναινούν σ’ αυτή την εμπλοκή, αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες.»

Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία

Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη