Καιρός

26 Απριλίου 2024 06:07

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός,  με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου).
Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου).
Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
 
Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός το Σάββατο του Λαζάρου
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο του Λαζάρου, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά. Από τις πρωινές ώρες προβλέπεται πύκνωση των νεφώσεων από τα δυτικά με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Βελτίωση από αργά τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια και θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 18 με 20 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 21 με 24 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Κυριακή των Βαΐων
Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Κυριακή των Βαΐων. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί στα δυτικά, 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ