Αθλητικά

05 Μαΐου 2024 08:32 Τελευταία ενημέρωση : 05 Μαΐου 2024 20:39

La Liga: Η Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλήτρια Ισπανίας

Διάβασέ μου το...

Η Ρεάλ νίκησε την Μπαρτσελόνα κι έγινε πάλι "βασίλισσα" στον θρόνο της.

La Liga: Η Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλήτρια Ισπανίας
-

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε τον 36ο τίτλο της Ιστορίας της στη LaLiga, καθώς η Τζιρόνα πήρε το καταλανικό ντέρμπι με 4-2 επί της Μπαρτσελόνα και χάρισε στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ένα μη αναστρέψιμο προβάδισμα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι «μερένγκες», που μετρούν μόλις μία ήττα στο εφετινό πρωτάθλημα, βρίσκονται στο +13 πλέον από τη δεύτερη Τζιρόνα, ενώ οι «μπλαουγκράνα» υποχώρησαν στην τρίτη, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε του εφετινού πρωταθλήματος Ισπανίας.

Με ανατροπή στην ανατροπή, η Τζιρόνα πήρε το πολυπόθητο «τρίποντο», αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση και εξασφάλισε θέση στο Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου, προσφέροντας την ίδια στιγμή... απλόχερα τον τίτλο στη Ρεάλ.

Ρεάλ Μαδρίτης - πρωτάθλημα

Μόλις στο τρίτο λεπτό του αγώνα, η Μπαρτσελόνα πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Κρίστενσεν, ο οποίος από το ύψος της περιοχής έγραψε το 0-1. Ένα λεπτό, όμως, διήρκησαν οι πανηγυρισμοί των «μπλαουγκράνα», καθώς στο 4΄ ο Ντόβμπικ πήρε την κεφαλιά και αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας της Μπαρτσελόνα ισοφάρισε σε 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου κέρδισαν πέναλτι, με τον Λεβαντόφσκι να αναλαμβάνει την εκτέλεση για το 1-2.

Ρεάλ Μαδρίτης - πρωτάθλημα

Ωστόσο στην εκκίνηση της επανάληψης ο Πορτού έφερε και πάλι το παλι το ματς στα ίσια (2-2, 65΄). Με γρήγορη ανατροπή όμως και μετά από λάθος στο κέντρο της Μπαρτσελόνα, ο Γκουτιέρες έγραψε το 3-2 (67΄) για την Τζιρόνα, με τον Πορτού να σκοράρει και πάλι και να διαμορφώνει στο 74΄ το τελικό 4-2.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 34ης αγωνιστικής της La Liga και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Ειδήσεις σήμερα:

Αγία Παρασκευή: Φωτιά σε διαμέρισμα

Ιεροσόλυμα: Συνελήφθη ο φρουρός του Έλληνα πρόξενου (βίντεο)

Εορτολόγιο - 5 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πάσχα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ