Γενικά

01 Νοεμβρίου 2018 16:41

Αλβανικά ΜΜΕ: Υπάρχει βίντεο από την επιχείρηση εξουδετέρωσης του Κατσίφα

Διάβασέ μου το...

Πληροφορίες ότι το βίντεο της "RENEA" έχει παραδοθεί στον Εισαγγελέα Τιράνων. Καμία απάντηση για την σορό του. Το ξέσπασμα της αδερφής του.

Αλβανικά ΜΜΕ: Υπάρχει βίντεο από την επιχείρηση εξουδετέρωσης του Κατσίφα
-

Βίντεο με την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας που κατέληξε στο θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, έχει παραδοθεί στον Εισαγγελέα Τιράνων, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι δυνάμεις της RENEA είναι υποχρεωμένες να βιντεοσκοπούν κάθε επιχείρηση, την οποία αναλαμβάνουν να εκτελέσουν και έτσι έγινε με την καταδίωξη του Κωσταντίνου Κατσίφα.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή. Ωστόσο, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο της Αλβανίας Report TV, οι κομάντος της RENEA που εστάλησαν στους Βουλιαράτες το μεσημέρι της Κυριακής, έχουν καταγράψει σε βίντεο την επιχείρηση στη βουνοπλαγιά πάνω από το χωριό, όπου ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε διαφύγει.

Βάσει των όσων μεταδίδει το Report TV, στο βίντεο αυτό καταγράφεται η στιγμή που οι Αλβανοί κομάντος καλούν τον 35χρονο να παραδοθεί αλλά ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αρνείται και ανοίγει πυρ ενώ τον έχει πλησιάσει διαπραγματευτής.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο διαπραγματευτής μέλος της RENEA πλησίασε τον Κατσίφα και του ζήτησε να παραδοθεί, λέγοντάς του ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για εκείνον. Ο Κατσίφας την στιγμή που τον πλησίασε ο διαπραγματευτής, όπως αναφέρει το Report TV, άνοιξε πυρ στον αέρα, πάνω από τον διαπραγματευτή και προς το μέρος των κομάντος. Σύμφωνα με το αλβανικό κανάλι, μετά από αυτό, οι κομάντος αποφάσισαν να τον εξουδετερώσουν.

Καμία απάντηση για τη σορό του

Εν τω μεταξύ, πέντε ημέρες μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, η οικογένεια του δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση για το πότε θα παραλάβει τη σορό του 35χρονου.

Κωνσταντίνος Κατσίφας - ομογενής - Βουλιαράτες

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πρόκειται να συσταθεί μία επιτροπή τεσσάρων Αλβανών Ιατροδικαστών πιστοποιημένων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Αλβανίας προκειμένου να εξετάσουν τη σορό και να διαπιστώσουν εάν έγιναν όλα σωστά στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Αργυρόκαστρου.

Έχουν διορία τριών εβδομάδων να συντάξουν πόρισμα το οποίο θα καταθέσουν στην εισαγγελία των Τιράνων. Ο εισαγγελέας κακουργημάτων θα αποφασίσει αν θα δώσει τη σορό στην οικογένεια ή θα περιμένει να πάρει στα χέρια του το πόρισμα των Ιατροδικαστών.

Παράλληλα, συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Βαγγέλη Ιωαννίδη είχε σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

“Ξεσπά” η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα: τον εκτέλεσαν 

Την τραγική κατάσταση την οποία βιώνει η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα περιέγραψε η αδελφή του μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα.

Η Ερμιόνη Κατσίφα υπογράμμισε την αδιαφορία και το σκοτάδι στο οποίο οι αλβανικές Αρχές βυθίζουν την οικογένεια, σχετικά με την πορεία της υπόθεσης, λέγοντας ότι ξέρουμε «ό,τι ακούσαμε από την τηλεόραση». Εξέφρασε επίσης την απόγνωση της οικογένειας για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ταφεί ο νεκρός, παρά έχει μπλέξει σε ένα δαίδαλο γραφειοκρατίας.

Για σκοπιμότητα των αλβανικών Αρχών στις καθυστερήσεις έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Γιοβανόπουλος, ενώ περιέγραψε παράλληλα ένα "χάσμα" στον τρόπο λειτουργίας του κράτους της Αλβανίας.

«Τα πράγματα δε λειτουργούν έτσι στα σύγχρονα κράτη. Λες και ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο», δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα και εξήγησε ότι, «δεν υπάρχουν πρωτόκολλα, άνθρωποι υπεύθυνοι να σου πουν πού πάνε τα πράγματα», για την πορεία της υπόθεσης.

Διευκρινίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος», επανέλαβε ότι η οικογένεια δεν έχει ακόμα λάβει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου, όπως και κανένα άλλο έγγραφο, ενώ διερωτήθηκε πού είναι το κινητό τηλέφωνο και τα προσωπικά αντικείμενα του θανόντος, αλλά και το τι συνέβη μεταξύ των δύο περιστατικών που έλαβαν χώρα την Κυριακή, δηλαδή το επεισόδιο με τους αστυνομικούς στο χωριό και το θάνατο του 35χρονου στο βουνό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO