Κόσμος

25 Οκτωβρίου 2023 19:24 Τελευταία ενημέρωση : 25 Οκτωβρίου 2023 21:47

Μέση Ανατολή - Bασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας: Ο κόσμος σιωπά... (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, είπε σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN

Μέση Ανατολή - Bασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας: Ο κόσμος σιωπά... (βίντεο)
-

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας κατήγγειλε σήμερα τη «σιωπή του κόσμου» για την κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, δηλώνοντας «σοκαρισμένη» από την «αντίδραση» των δυτικών χωρών.

«Οι λαοί της Μέσης Ανατολής (…) είναι σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι από την αντίδραση του κόσμου απέναντι στην καταστροφή που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά», είπε σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η οποία μεταδόθηκε σήμερα.

«Όταν συνέβη η 7η Οκτωβρίου, ο κόσμος αμέσως και ανεπιφύλακτα στήριξε το Ισραήλ και το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα και καταδίκασε την επίθεση» της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, σημείωσε.

«Αυτό που βλέπουμε εδώ και μερικές εβδομάδες είναι η σιωπή του κόσμου. Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία που υπάρχει μια τέτοια ανθρώπινη τραγωδία και ο κόσμος δεν ζητά ούτε καν κατάπαυση του πυρός», είπε μεταξύ άλλων η βασίλισσα Ράνια, χαρακτηρίζοντας «συνένοχη» τη Δύση.

Ολόκληρη η συνέντευξή της:

Ειδήσεις σήμερα: 

Λάρισα: το συγκλονιστικό ζεϊμπέκικο σε αμαξίδιο του αδερφού της νύφης (βίντεο)

Παιδοκτόνος - Θεσσαλονίκη: ομολόγησε ο πατέρας που δολοφόνησε την κόρη του

Τουρκία: Αξιωματούχος υπερασπίζεται τη Χαμάς κρατώντας σπαθί μέσα στην Αγιά Σοφιά (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ