Πρόγνωση καιρού

06 Δεκεμβρίου 2018 16:14

Ο καιρός για τους αγρότες

Ανοιξιάτικα συνεχίζει την πορεία του ο Δεκέμβριος, με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες

Με μάλλον ανοιξιάτικο, παρά χειμωνιάτικο καιρό, θα φθάσουμε μέχρι και το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη, με μαρτιάτικες θερμοκρασίες.

Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις, με πιθανότητα για βροχές, κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια το πρωί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 βαθμό έως 13 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 1 βαθμό έως 17 βαθμούς και νοτιότερα από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι στα δυτικά, εντάσεως ς3 με 5 μποφόρ και βοριάδες στα ανατολικά, που νοτιότερα θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση.

Ο καιρός την Παρασκευή σε 20 αγροτικές περιοχές

 

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, οι συλλήψεις των ακμαίων του εντόμου Tuta Absoluta στο δίκτυο φερομονικών παγίδων συνεχίζονται και εμφανίζονται ανησυχητικά υψηλοί πληθυσμοί  του εντόμου στις καλλιέργειες τομάτας. Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά να γίνουν επεμβάσεις με κατάλληλα εγκεκριμένα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

Επίσης, υψηλοί είναι και οι πληθυσμοί του αλευρώδη στα θερμοκήπια με τομάτες. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν ευνοούν τη ανάπτυξη του εντόμου. Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά για τους βιοκαλλιεργητές συστήνεται η τοποθέτηση της παρασιτικής σφήκας του Αλευρώδη των θερμοκηπίων και άλλα αρπακτικά. Σε κάθε περίπτωση, για την ασφαλή διάγνωση, τον προγραμματισμό και την επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος με το οποίο θα γίνεται η επέμβαση, να ακολουθούνται πάντα οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


VIDEO