Καιρός

03 Ιουνίου 2019 06:06

Καιρός: με βροχές και ισχυρές καταιγίδες ξεκινά η εβδομάδα

Διάβασέ μου το...

Πότε και που αναμένονται εντονότερα φαινόμενα. Πόσο πέφτει η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Δευτέρα, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένεται καιρός άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία, στην Θράκη, στην Ήπειρο και στην Θεσσαλία μέχρι το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα δυτικά και βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση το βράδυ. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, τοπικά, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη τιμή της).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, πιθανώς τοπικά ισχυρές στην Ήπειρο. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανώς τοπικά ισχυρές στη Θεσσαλία. Βελτίωση θα υπάρξει το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 28 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στην Κρήτη, με τοπικές βροχές και πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες. Θα φυσούν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βορειότερα τμήματα. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα φυσούν άνεμοι δυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, από 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ