Καιρός

24 Απριλίου 2023 06:09

Καιρός: βροχές, καταιγίδες και άνοδος θερμοκρασίας την Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Δευτέρα, στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στην Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα ορεινά της Θράκης και της Θεσσαλίας, ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και  τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Σταδιακή επικράτηση νότιων-νοτιοδυτικών ανέμων, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα βόρεια πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και, κυρίως στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι, τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές του Ιονίου, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτίων διευθύνσεων, τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι από βόρειες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Στα δυτικά και στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία και στη Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 19 με 21 και στην ηπειρωτική χώρα κατά τόπους τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Νάπολι: “διπλό” τίτλου με γκολ στις καθυστερήσεις

Madrid Open: Η Σάκκαρη δεν απέφυγε την Σαμπαλένκα

ΑΑΔΕ - Φορολογικές δηλώσεις: Επιστροφή φόρου χωρίς συμψηφισμό ΕΝΦΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ