Καιρός

13 Αυγούστου 2023 07:09 Τελευταία ενημέρωση : 14 Αυγούστου 2023 14:29

Καιρός: Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Δείτε που θα είναι έντονα τα φαινόμενα. Πως θα κυμανθεί η θερμοκρασία και η ένταση των ανέμων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή, με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, το βορειοδυτικό Αιγαίο, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή όμβροι. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και την Ήπειρο, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το μεσημέρι-απόγευμα από νότιες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κατά τόπους και στην Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα παράκτια βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Στην ανατολική Πελοπόννησο σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα 3 έως 5 και στα ανατολικά και νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και στις βόρειες Κυκλάδες πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, γενικά αίθριος καιρός  οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα βόρεια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια, λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα κεντρικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα 14 Αυγούστου

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 31με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Ελευσίνα – έκλεισε η εθνική οδός

Βραζιλία: 5χρονη σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια ταραχών

Τρίκαλα: Κινηματογραφική καταδίωξη με εμβολισμό περιπολικού



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ