Καιρός

10 Οκτωβρίου 2023 06:09

Καιρός: συννεφιά και άνεμοι την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Η πρόγνωση του καιρού για όλη την επικράτεια αναλυτικά. Πού αναμένονται οι βροχές.

-

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους κυρίως στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της Θεσσαλίας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρεις διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικα τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 10 με 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 29 και τοπικά 30 και στα νησιά 17 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στην Θεσσαλονίκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους το μεσημέρι-απόγευμα στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά τμήματα ανατολικοι βορειοανατολικοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι στο Ιόνιο δυτικοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πιθανότητα τοπικών όμβρων το μεσημέρι στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς και Πελοποννήσου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 και στη νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός την Τετάρτη

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία σε όλα τα δυτικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο και το Ιόνιο, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη και τα νοτιότερα νησιά των Δωδεκανήσων.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστεί ομίχλη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοαντολικούς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια όπου οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 25 με 26 και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σεισμός στη Σάμο

Rapid test δωρεάν την Τρίτη σε 176 σημεία

Πόλεμος στο Ισραήλ - Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα αναπτύξουν χερσαίες δυνάμεις στην περιοχή



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ