Καιρός

13 Οκτωβρίου 2023 06:04

Καιρός: τοπικές νεφώσεις και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται τοπικές βροχές. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο και την Κυριακή των εκλογών. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, κυρίως στη νοτιότερη νησιωτική χώρα όπου θα σημειωθούν λίγες βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα πελάγη θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου, όμως τις πρωινές ώρες η ψύχρα στην κεντρική και τη βόρεια χώρα θα είναι αισθητή.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 και βαθμιαία μεταβλητοί. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2-3 μποφόρ και νοτιάδες τις απογευματινές ώρες . Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλία προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 2-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι-απόγευμα θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νοτιότερα των Δωδεκανήσων όπου ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26-27 και στα νοτιότερα έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Σχεδόν αίθριος αναμένεται ο καιρός το Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες νεφώσεις στη δυτική, στην κεντρική και στη νότια Ελλάδα. Μέχρι το απόγευμα, στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκάνησων θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά ορεινά και την Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά όπου θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή των εκλογών

Σχεδόν αίθριος θα είναι την Κυριακή ο καιρός, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά, στην Κρήτη και στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 4, στα νότια 5 πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Ειδήσεις σήμερα:

Ομαδικός βιασμός 13χρονης σε αυλή σχολείου της δυτικής Αττικής

Πεδίον του Άρεως: Ανθρώπινο κρανίο βρέθηκε πάνω σε δέντρο

Μαίρη Χρονοπούλου: Το πάρτι για το “τελευταίο αντίο”

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ