Καιρός

16 Ιανουαρίου 2024 06:09

Καιρός: Βροχές και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη, στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά και στις Κυκλάδες.. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια πελάγη 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα βόρεια από αργά το απόγευμα οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς, 4 με 6 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές και θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από το μηδέν έως τους 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 07 έως 17 και στη νησιωτική χώρα από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από το μηδέν έως τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 01 βαθμό έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία το μεσημέρι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου. (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). Τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 5-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα βόρεια βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις Κυκλάδες αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως τις πρωινές ώρες. Τις πρωινές ώρες θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, στα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και στα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και από το απόγευμα νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Αργολίδα: Σεισμός στο Κρανίδι - Αισθητός και στην Αττική

Χείμαρρος - Ηλεία: Αγωνία για το ζευγάρι που αγνοείται (εικόνες)

Άνω Βούλα: Αυτοκίνητο έπεσε σε βενζινάδικο (βίντεο)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ