Καιρός

15 Μαρτίου 2024 06:09

Καιρός - Παρασκευή: βροχές, μπόρες και βοριάδες

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται καταιγίδες. Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή, στην βορειοανατολική χώρα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή όμβρους και το μεσημέρι -απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη πιθανόν με μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων στα ορεινά. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή όμβρους και το μεσημέρι -απόγευμα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη έως 16 βαθμούς Κελσίου).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ορεινά της Κρήτης το μεσημέρι και το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Στα Δωδεκάνησα θα είναι σχεδόν αίθριος ο καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Αρχικά σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά τμήματα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα τμήματα, πλην της Θράκης και της ανατολικής νησιωτικής χώρας. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ ασθενή τοπικά φαινόμενα θα διατηρηθούν στην κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και βαθμιαία στα πελάγη έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Στη νότια νησιωτική χώρα και κυρίως στην Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ράφα: Ο Νετανιάχου επιμένει ότι θα γίνει χερσαία επέμβαση

“Ενώπιος Ενωπίω” - Ντόρα Μπακογιάννη: Τα παιδιά και τα εγγόνια μου είναι το παν

Σομαλία: Τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας