Υγεία - Περιβάλλον

03 Ιανουαρίου 2023 15:18 Τελευταία ενημέρωση : 03 Ιανουαρίου 2023 20:27

Κοζάνη: Εσπευσμένα σε νοσοκομεία δύο αδελφάκια

Διάβασέ μου το...

Το κοριτσάκι παρουσίασε και αυτό έντονα συμπτώματα αναπνευστικής δυσχέρειας, όπως και ο κατά 1 χρόνο μεγαλύτερος αδερφός της που μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην Αθήνα.

Κοζάνη: Εσπευσμένα σε νοσοκομεία δύο αδελφάκια
-

Με έντονα συμπτώματα αναπνευστικής δυσχέρειας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ένα δίχρονο κοριτσάκι που νοσηλευόταν στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Κοζάνης.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Κοζάνης Δημήτρης Σιόλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι το κοριτσάκι και το τρίχρονο αγόρι που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Τα δυο παιδιά μετέφεραν, τα μεσάνυχτα, στο νοσοκομείο της Κοζάνης, οι γονείς τους, με συμπτώματα αναπνευστικής δυσχέρειας.

Στη συνέχεια το 3χρονο αγοράκι μεταφέρθηκε με αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Δημήτρη Σιόλο, το τρίχρονο αγόρι προσήλθε στο νοσοκομείο τα μεσάνυχτα της Τρίτης με αναπνευστική δυσχέρεια, αλλά στη συνέχεια η κατάσταση του επιδεινώθηκε. Οι γιατροί διασωλήνωσαν το αγόρι και λόγω της κατάστασής του αποφασίστηκε η διακομιδή του σε Παιδιατρική ΜΕΘ.

Ο κ. Σιόλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι λόγω πληρότητας των κρεβατιών στη Θεσσαλονίκη, οι γιατροί απευθύνθηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας κι έπειτα από συνεννόηση αποφασίστηκε η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνοδεία εντατικολόγου και παιδιάτρου του νοσοκομείου Κοζάνης, μετέφερε το αγόρι στο αεροδρόμιο της πόλης, όπου περίμενε το αεροσκάφος της ΠΑ, στο οποίο επέβαινε γιατρός για τη μεταφορά του τρίχρονου στην Αθήνα.

Ειδήσεις σήμερα:

ΑΤ Κερατέας: Κρατούμενος γρονθοκόπησε αστυνομικούς κι απέδρασε

Αίγυπτος: σαρκοφάγος που πουλήθηκε παράνομα στο εξωτερικό επέστρεψε στο Κάιρο (βίντεο)

Νεκρό μωρό στη Βέροια: λύγισε ο παππούς της 29χρονης - πάω να του ανάψω το κερί του... (βίντεο)