Κοινωνία

05 Μαρτίου 2023 12:43 Τελευταία ενημέρωση : 05 Μαρτίου 2023 13:59

Τραγωδία στα Τέμπη: Επεισόδια στο Σύνταγμα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Μολότοφ και χημικά στη συγκέντρωση για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη

Τραγωδία στα Τέμπη: Επεισόδια στο Σύνταγμα (εικόνες)
-

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο του συλλαλητήριου για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Ειδικότερα σύμφωνα την ΕΛΑΣ τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα  όπου άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν κάνοντας ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην οδό Πανεπιστημίου, όπου οι άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε μηχάνημα έργου, που ήταν σταθμευμένο στα Προπύλαια, ενώ προκάλεσαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων.

Σύνταγμα - επεισόδια - Τέμπη

Σύνταγμα - επεισόδια - Τέμπη

Στην συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στη πλατεία Ομονοίας, όπου οι αστυνομικοί προχώρησαν πάλι σε χρήση χημικών καθώς δέχθηκαν επιθέσεις από ομάδες ατόμων.

Τέλος, οι άγνωστοι υποχώρησαν προς την οδό Πειραιώς, όπου σημειώθηκαν μικροεπεισόδια στην συμβολή της με την οδό Σωκράτους. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η κατάσταση έχει αποκλιμακωθεί, ενώ παραμένουν περίπου 300 άτομα μπροστά από την Βουλή χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ένταση.

Σύνταγμα - επεισόδια - Τέμπη

Σύνταγμα - επεισόδια - Τέμπη

Κουτσούμπας: Η ελπίδα είναι στις κινητοποιήσεις για να μην ξεχαστεί το έγκλημα

Για «προδιαγεγραμμένο έγκλημα» μίλησε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που παρέστη στο συλλαλητήριο, κάνοντας λόγο για « κροκοδείλια δάκρυα και εκ των υστέρων συγγνώμες» που δεν συγκινούν πλέον κανέναν.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι ο μόνος τόνος αισιοδοξίας και ελπίδας αυτών των ημερών είναι οι κινητοποιήσεις της νεολαίας, των μαθητών, των φοιτητών, οι μεγάλες συγκινητικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στα Τέμπη: Θρήνος στην Κύπρο για τους δυο νέους - Πότε θα γίνουν οι κηδείες τους

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στον Εισαγγελέα ο σταθμάρχης με βαρύ κατηγορητήριο

Κυριακή της Ορθοξοδίας: Τι γιορτάζουμε και τι τρώμε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ