X

Ο εισαγγελέας Τιράνων αρνήθηκε την παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Τι ζήτησε ο Αλβανός εισαγγελέας από την οικογένεια Κατσίφα. Το ξέσπασμα της αδερφής του.

Ant1news

Ο εισαγγελέας Τιράνων, απαντώντας στο αίτημα της οικογένειας Κατσίφα, αρνήθηκε την παράδοση της σωρού του, χωρίς ακόμη να είναι γνωστή η αιτιολογία και ζήτησε από τον πατέρα του νεκρού, Γιάννη Κατσίφα, να πάει στα Τίρανα να καταθέσει για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Κώστα Γιοβανόπουλο κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θέλει ο εισαγγελέας και χαρακτήρισε «ακατανόητες τις καθυστερήσεις».

Ο κ. Γιοβανόπουλος σχολιάζοντας την κλήση του πατέρα του θύματος να καταθέσει τόνισε: «Σε κάθε περίπτωση ο Γιάννης Κατσίφας δεν μπορεί να γνωρίζει γιατί δεν ήταν παρόν. Τι εξηγήσεις να δώσει. Τι ξέρει αυτός ο άνθρωπος. Ποιος εισαγγελέας σκέφτηκε να πάρει από αυτόν κατάθεση. Είναι ένας ηλικιωμένος, πάμφτωχος που δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα».

Για τις νομικές ενέργειες που έχει ήδη κάνει αλλά και για όσες προτίθεται να προχωρήσει ενημέρωσε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη ο δεύτερος δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Ευθύμης Ναυρίδης.

Ο κ. Ναυρίδης δήλωσε μετά την συνάντηση του με τον κ. Ιωαννιδη ότι η οικογένεια που εκπροσωπεί ζητά την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος αλλά και σαφή και πλήρη ενημέρωση.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος «Ο,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία, είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας».

“Ξεσπά” η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα: τον εκτέλεσαν 

Την τραγική κατάσταση την οποία βιώνει η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα περιέγραψε η αδελφή του μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα.

Η Ερμιόνη Κατσίφα υπογράμμισε την αδιαφορία και το σκοτάδι στο οποίο οι αλβανικές Αρχές βυθίζουν την οικογένεια, σχετικά με την πορεία της υπόθεσης, λέγοντας ότι ξέρουμε «ό,τι ακούσαμε από την τηλεόραση». Εξέφρασε επίσης την απόγνωση της οικογένειας για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ταφεί ο νεκρός, παρά έχει μπλέξει σε ένα δαίδαλο γραφειοκρατίας.

Βίντεο με την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας που κατέληξε στο θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, έχει παραδοθεί στον Εισαγγελέα Τιράνων, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ. Οι δυνάμεις της RENEA είναι υποχρεωμένες να βιντεοσκοπούν κάθε επιχείρηση, την οποία αναλαμβάνουν να εκτελέσουν και έτσι έγινε με την καταδίωξη του Κωσταντίνου Κατσίφα.