X

Δένδιας προς Τσαβούσογλου: Ξεχάσατε το Διεθνές Δίκαιο!

Η “πληρωμένη” απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών στον Τούρκο ομόλογό του, μετά από τις… συμβουλές που ανήρτησε στο Twitter.

Ant1news

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τις “συμβουλές” που του έδωσε μέσω social media.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ανήρτησε στο Twitter τις δικές του συμβουλές προς τη γειτονική χώρα, αναφέροντας τα εξής:

«Σε ευχαριστώ, αγαπητέ φίλε μου, Μεβλούτ. Καθώς ανταλλάσσουμε ευχές και συμβουλές, μακάρι το 2021 να είναι η χρονιά που η Τουρκία θα:

  1. εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου εναντίον της Ελλάδας στην περίπτωση που εξασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας. Εξάλλου, ζούμε στον 21ο αιώνα.
  2. φιλοδοξήσει να γίνει περισσότερο Ευρωπαία και λιγότερο νέο-οθωμανική. Αυτό θα είναι προς όφελος του τουρκικού λαού.
  3. αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες.

Παρεμπιπτόντως, Υπάρχει κάτι, Μεβλούτ, στο οποίο ξεχάσατε να αναφερθείτε, για ακόμη μία φορά: είναι το Διεθνές Δίκαιο. Η μόνη βάση για έναν εποικοδομητικό διάλογο σχετικά με τις διαφορές μας, αγαπητέ φίλε μου. Ευτυχισμένο το 2021!»

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσαβούσογλου συνέστησε στην Αθήνα να μη ζητάει βοήθεια από άλλες χώρες και ευχήθηκε το 2021 να είναι η χρονιά κατά την οποία οι δύο χώρες θα διευθετήσουν τις διαφορές τους.

«Αγαπητέ Νίκο, μία φιλική συμβουλή για τη νέα χρονιά - σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους και να πληγώνετε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Μακάρι το 2021 να είναι η χρονιά κατά την οποία θα διευθετήσουμε τις διαφορές μας δίκαια, συζητώντας με ειλικρίνεια και σοβαρότητα», έγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στο Twitter.