X

Τσαβούσογλου: Ένταση με την Ελλάδα, όσο συνεχίζονται τα προβλήματα

Στις προκλητικές δηλώσεις επέστρεψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ενόψει και του δεύτερου γύρου των εκλογών στην χώρα του.

Ant1news


Όσο συνεχίζονται τα άλλα προβλήματα με την Ελλάδα πέραν της υφαλοκρηπίδας, θα συνεχίσει να υπάρχει ένταση, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζοντας ότι το πιο βασικό θέμα είναι οι βραχονησίδες και ύφαλοι που δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο σε ποιον ανήκουν. 

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, σε συνέντευξή του στο Χαμπέρτουρκ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι το πιο δύσκολο ζήτημα στα ελληνοτουρκικά είναι «οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας, βραχονησίδες και ύφαλοι που δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιον ανήκουν με τις συμφωνίες, τις οποίες η Τουρκία  ονομάζει δικές μας και η Ελλάδα δικές τους...».

«Απαιτούν 10 μίλια πάνω από τα 6 μίλια. Και πάλι το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών. Η απαίτηση για 10 μίλια εναέριου χώρου πάνω από 6 μίλια χωρικών υδάτων, όλοι το βρίσκουν λίγο αστείο, είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο, να το πούμε πιο απλά», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Ο Τούρκος Υπουργός πρόσθεσε πως «αυτό, όμως, που έχει σημασία είναι αν η άλλη πλευρά, η Ελλάδα, θα κάνει βήματα σε αυτά τα θέματα. Ο Μητσοτάκης είπε ‘δεν θα διαπραγματευτούμε παρά μόνο για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες’ κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Ουσιαστικά αυτό δεν είναι ρητορική για τις εκλογές, η ελληνική πλευρά το λέει και στις διερευνητικές συνομιλίες. Η ελληνική πλευρά λέει ας συζητήσουμε μόνο ένα θέμα. Λέμε ότι όσο συνεχίζονται τα άλλα προβλήματα, θα συνεχίσει να υπάρχει ένταση».

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές: Διερευνητική εντολή στον Τσίπρα - Ο Μητσοτάκης επέστρεψε τηλεφωνικά την πρώτη

Εκλογές 2023: Τα αποτελέσματα σε όλη την επικράτεια

Χαλκιδική - Οικογενειακή τραγωδία: το παιδί περπατούσε για ώρες μέσα στα αίματα (εικόνες)