X

“Ημέρα ευτυχίας” και Eurogroup, δρόμοι ….αντίθετοι!

"Μία από τα …ακόμη χειρότερα" από τους Υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης, με την άμμο στην κλεψύδρα ανάνηψης της πραγματικής οικονομίας να "εξαφανίζεται".

Ant1news

Οι γκριμάτσες του Ευκλείδη Τσακαλώτου στις φωτογραφίες από την συνεδρίαση του Eurogroup, που έγινε μετά από τις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του με τους επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών, είναι χαρακτηριστικές του πλαισίου που συν-διαμορφώνουν η στάση των δανειστών και της Κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση, η οποία συνεχίζεται αν και έχουν περάσει 13 μήνες από την ημέρα που θεωρητικά θα έπρεπε να έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Το πρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών στην εν λόγω περίσταση, δεδομένων των αρνητικών για την πορεία της διαβούλευσης εξελίξεων, είναι μάλλον …δυσφήμιση για την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας που ορίστηκε να τιμάται τέτοια ημέρα κάθε χρόνο. 

Σαν από κάποιο παιχνίδι της μοίρας λες ορίστηκε να γίνει σήμερα η τόσο καθοριστική για την Ελλάδα, τους πολίτες και την πραγματική οικονομία της συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αφού τουλάχιστον για την ελληνική πραγματικότητα – δυστυχώς και για την προοπτική των επόμενων εβδομάδων ή ορθότερα μηνών – η ευτυχία κάθε άλλο παρά κοντά είναι. 

Η αναβλητικότητα στην επίτευξη συμφωνίας, η τακτική των δύο πλευρών και η επιμονή στις θέσεις εκάστου για τα λεγόμενα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης, πληγώνουν καθημερινά, σε μια πληγή που όλο μεγαλώνει και κακοφορμίζει, καθώς δεν προλαβαίνει να επουλωθεί την «καρδιά» της Ελλάδας, την οικονομία της, τους εργαζόμενους και τους ανέργους που ζητούν δουλειά, τους ελεύθερους επαγγελματίες, του μικρομαγαζάτορες, τους επιχειρηματίες, τους βιομήχανους, τις μεγάλες εταιρείες, όλους. 

Τους «βυθίζουν» στην αβεβαιότητα, τους «ψαλιδίζουν» την όποια προοπτική, τους κρατούν ομήρους στο τέλμα ενός «παιχνιδιού τακτικής» που γίνεται διαρκώς όλο και πιο επικίνδυνο. 

«Ημέρα ευτυχίας» και Eurogroup, δρόμοι αντίθετοι! Επιβεβαιώθηκε στις 20 Μαρτίου και τείνει να επιβεβαιωθεί ξανά στις 7 Απριλίου, στο επόμενο Eurogroup - κι ας μην είναι ξανά τότε «η επέτειος της παγκόσμιας ευτυχίας». 

Πάντως, μέχρι να υπάρξει το βήμα που όλοι στην Ελλάδα προσδοκούν να γίνει το ταχύτερο (με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης), οι πολίτες, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν παρά με μια γκριμάτσα όπως αυτή του Ευκλείδη Τσακαλώτου να αντιμετωπίζουν το καθημερινό τους δράμα, στο οποίο η διέξοδος όλο και ξεμακραίνει, αφήνοντας χώρο στην διογκούμενη ανησυχία που γίνεται ημέρα με την ημέρα απόγνωση για όλο και περισσότερους.

Για τους λάτρεις των «συμπτώσεων», πάντως, η 7η Απριλίου, οπότε θα συνεδριάσει ξανά το Eurogroup, είναι «ημέρα μνήμης των θυμάτων μιας γενοκτονίας»!

Προς αποφυγή άλλων ...συνειρμών, είναι η «Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων της Γενοκτονίας στη Ρουάντα».