X

Δράμα - Φαλακρό: τρεις αγνοούμενοι στο βουνό, εν μέσω κακοκαιρίας

Αγωνία για την τύχη των τριών ατόμων, που φέρονται να συμμετείχαν σε νυχτερινό αγώνα δρόμου στο βουνό. Δύσκολη επιχείρηση για την αναζήτηση τους, λόγω βροχών και κεραυνών.

Ant1news

Ένα θρίλερ εξελίσσεται στην περιοχή της Δράμας, καθώς συνεχίζεται η δύσκολη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης τριών ατόμων, που φέρεται να έχουν χαθεί στη θέση Πύργοι στο όρο Φαλακρό Όρος.

Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός τα ξημερώματα όταν έγινε κλήση στο 112 για τους τρεις αγνοούμενους.

Μάλιστα, ανάμεσά τους υπάρχει τουλάχιστον ένας που φέρεται να είναι τραυματίας και να μην έχει τις αισθήσεις του, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει και δεύτερο τραυματισμένο άτομο, καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι τα τρία άτομα έχουν χτυπηθεί από κεραυνό.

Αναφέρεται ακόμη ότι οι τρεις αγνοούμενοι συμμετείχαν σε κάποιον βραδινό αγώνα δρόμου στο όρος Φαλακρό της Δράμας, όπως αναφέρουν πηγές από την Πυροσβεστική, που τονίζουν πως η επιχείρηση είναι πολύ δύσκολη μιας και στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Είχε προηγηθεί μεγάλη βροχόπτωση και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Το πρωί της Κυριακής, βελτιώθηκαν λίγο οι καιρικές συνθήκες και οι διασώστες συνεχίζουν με μεγαλύτερη ευχέρεια το έργο τους.

Στην περιοχή επιχειρούν 14 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Όλυμπος: Επιχείρηση διάσωσης ορειβατών ύστερα από έκκληση για βοήθεια

Εν τω μεταξύ, αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τεσσάρων ορειβατών στον Όλυμπο, οι οποίοι είχαν ζητήσει νωρίτερα συνδρομή για παροχή βοήθειας, καθώς ένας από αυτούς είχε δυσκολευτεί να διασχίσει μονοπάτι κοντά στην περιοχή Σκάλα.

Αναλυτικά το μεσημέρι του Σαββάτου (20/8) τέσσερις ορειβάτες κάλεσαν βοήθεια, καθώς ο ένας δεν αισθανόταν καλά. Άμεσα κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που βρίσκεται στην περιοχή.

Τελικά, ο άνδρας εντοπίστηκε από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και της ΕΟΔ και μεταφέρθηκε προς το καταφύγιο ΣΕΟ «Γιόσος Αποστολίδης». 

Ειδήσεις σήμερα:

Ελίνα Τζένγκο για το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό: “Ήξερα ότι θα βγει μια μεγάλη βολή”

Ρεύμα - Τιμές: “Πήραν φωτιά” οι χρεώσεις για τον Σεπτέμβριο

Μενέντεζ για Τουρκία: “Όχι” στα F-16 μέχρι να δείξουν ότι ανήκουν στο ΝΑΤΟ