X

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι την Κυριακή

Σε ποιες περιοχές θα επικρατήσει φθινοπωρινό σκηνικό. Ενισχύεται η ένταση των ανέμων. Αναλυτική πρόγνωση.

Ant1news

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται σήμερα στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή όμβρων. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 32-34 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσει στα νησιά του Αιγαίου και στη βόρεια Κρήτη τους 29 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιά τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις. Το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4-5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα, θα είναι μεταβλητοί, εντάσεως 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος σε γενικές γραμμές, με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Μέχρι το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5, στα ανατολικά 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 6 με 7 και από το μεσημέρι πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29 και κατά τόπους στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και πρόσκαιρα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στο Αιγαίο 6, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φτάσει τους 35 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου τους 32 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα ανέλθει στους 32-33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και τη βόρεια Κρήτη τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις τώρα: 

Σεισμός: ισχυρή δόνηση στις Νήσους Νότιες Σάντουιτς

Αφγανιστάν: Έλληνας υπάλληλος στο ΝΑΤΟ επέστρεψε στην Αθήνα

Κορονοϊός: σε ποια χώρα ανακοινώθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα!