X

Κορονοϊός: Θεοδωρίδου και Θεμιστοκλέους για τα εμβόλια (βίντεο)

Ενημέρωση για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και απαντήσεις στα ερωτήματα σχετικά με τα εμβόλια.

Ant1news

Ενημέρωση για την πορεία της Επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού έναντι του κορονοϊού, καθώς και επιστημονικές απαντήσεις για προβλήματα που αφορούν τα εμβόλια και κυρίως τις παρενέργειες, από την Μαρία Θεοδωρίδου, Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και τον Μάριο Θεμιστοκλέους, ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Η ενημέρωση έγινε στον απόηχο του θανάτου μίας 44χρονης στην Κρήτη, η οποία υπέστη θρόμβωση μετά από τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca. Εμφανής ήταν η συναισθηματική φόρτιση της κ. Θεοδωρίδου, η οποία έδωσε συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης Γλυκερίας.

H κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών με προοπτική επέκτασης εμβολιασμού σε μικρότερες ηλικίες. Ανέφερε ότι Αμερική και Καναδάς ήδη εμβολιάζουν τα παιδιά, ο ΕΜΑ ενέκρινε τον εμβολιασμό των παιδιών με εμβόλιο mRNA. Τόνισε πως η Εθνική Επιτροπή θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους για τον εμβολιασμό των παιδιών, που δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεμιστοκλέους μίλησε σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για τις παραδόσεις εμβολίων και την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Ήπιε υγρό σαπούνι η κατηγορούμενη για τη δολοφονία του πρώην πεθερού της

Καθημερινή 24ωρη εφημερία στα μεγάλα νοσοκομεία

Σοφία Μουτίδου για Χάρη Ρώμα: έχει πει συγκλονιστικά ψέματα για μένα (βίντεο)