Πολιτική

18 Δεκεμβρίου 2019 08:45

Κόντρα υφυπουργού Μεταφορών και προέδρου εργαζομένων του μετρό για τη στάση εργασίας (βίντεο)

Text to Speech

Ο Γ.Κεφαλογιάννης και ο πρόεδρος των εργαζομένων του μετρό στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τη στάση εργασίας που προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα.

Κόντρα υφυπουργού Μεταφορών και προέδρου εργαζομένων του μετρό για τη στάση εργασίας (βίντεο)

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τη χθεσινή στάση εργασίας των εργαζομένων στο μετρό, η οποία προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος στο λεκανοπέδιο, ενώ ενστάσεις υπάρχουν και ως προς το χρόνο ανακοίνωσης της στάσης, αφού ένα μεγάλο ποσοστό του επιβατικού κοινού την αγνοούσε.

Ως προς το τελευταίο, ο πρόεδρος των εργαζομένων του μετρό, κ.Ρεβύθης, δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι, η απόφαση βγήκε στις 14:00 και η στάση εργασίας ανακοινώθηκε στις 14:30.

Η στάση εργασίας, σημειώνεται, έγινε λόγω της μετακίνησης περίπου 21 ατόμων στα εκδοτήρια από τα οποία είχαν απομακρυνθεί όταν είχαν κλείσει και πλέον αποφασίστηκε η επαναλειτουργία τους στους κεντρικούς, τουλάχιστον, σταθμό.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας επίσης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» χαρακτήρισε «απρόσμενη» την απόφαση, αφού όπως είπε, «όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε καλή επικοινωνία με τους εργαζομένους» και σημείωσε πως «η απόφαση για τη στάση εργασίας ελήφθη από συνδικαλιστική μειοψηφία».

«Μόλις το 5% των εργαζομένων και το 2% της πρωινής βάρδιας συμμετείχαν στη χθεσινή στάση εργασίας», συμπλήρωσε σχετικά.

Ο υφυπουργός υπερασπίστηκε την απόφαση να μεταφερθούν στα εκδοτήρια οι εργαζόμενοι και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικότητες όπως μηχανοδηγοί και μεγάλος αριθμός διοικητικών υπαλλήλων.

«Θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με συντονισμένο τρόπο, όμως μέχρι να βγει η προκήρυξη θα περάσει χρόνος», διευκρίνισε.

Αναφορικά, τέλος, με την προαναγγελία του Πρωθυπουργού για προσωπικό ασφαλείας σε μελλοντικές απεργίες, ο Γ.Κεφαλογιάννης είπε ότι «υπάρχει και τώρα προσωπικό ασφαλείας, αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός και επεξεργαζόμαστε είναι να υπάρχει έστω τις ώρες αιχμής προσωπικό ασφαλείας», που να εξυπηρετεί το κοινό.