Αθλητικά

30 Ιουλίου 2023 10:29

Μουντιάλ Γυναικών: Η νίκη του Μαρόκο και η ιστορική στιγμή για τα γήπεδα του κόσμου

Διάβασέ μου το...

Μεγάλη νίκη για το Μαρόκο αλλά και για την ελευθερία της έκφρασης καταγράφηκε στο Μουντιάλ Γυναικών.

Μουντιάλ Γυναικών: Η νίκη του Μαρόκο και η ιστορική στιγμή για τα γήπεδα του κόσμου
-

Η Μαροκινή, Νουχάιλα Μπενζινά έγινε η πρώτη παίκτρια που έπαιξε σε αγώνα Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών, φορώντας το παραδοσιακό χιτζάμπ στο κεφάλι της. Η νεαρή ποδοσφαιρίστρια «έγραψε Ιστορία», στην αναμέτρηση με την Νότια Κορέα, που διεξήχθη στην Αδελαϊδα για το Μουντιάλ 2023, που φιλοξενείτα στην Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία.

Η FIFA ήρε την απαγόρευση της μαντίλας πριν από σχεδόν μια δεκαετία, μια διάταξη που είχε αρχικά τεθεί για την ασφάλεια των παικτριών.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΜΑΡΟΚΟ

Η Μαροκινή αμυντικός, δεν είχε παίξει τον πρώτο αγώνα του τουρνουά με την Γερμανία, αλλά σήμερα (30/7) βρέθηκε στην αρχική 11άδα του Μαρόκου, που νίκησε (σ.σ. για πρώτη φορά σε Μουντιάλ) με 1-0 χάρη στην κεφαλιά της Ιμπτισάμ Τζραϊντί στο έκτο λεπτό του αγώνα.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΜΑΡΟΚΟ

«Εχει γίνει πολλή δουλειά εδώ και αρκετά χρόνια και υπήρξε ένα θετικό αποτέλεσμα», είπε πριν την έναρξη της αναμέτρησης η Μπενζινά, μιλώντας στο Al-Jazeera.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΜΑΡΟΚΟ

Η απαγόρευση της χρήσης πέπλου στο ποδόσφαιρο εξακολουθεί να ισχύει σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. Σε πρόσφατη απόφαση, το Γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας επιβεβαίωσε την απαγόρευση στην Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μετά από προσφυγή της συλλογικότητας των «Hijabeuses», που ζητούσε μια κανονιστική αλλαγή.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΜΑΡΟΚΟ

Μέχρι και την Κυριακή 20 Αυγούστου ζούμε ξανά Μουντιάλ το καλοκαίρι, καθώς η μεγαλύτερη διοργάνωση ποδοσφαίρου γυναικών προβάλλεται αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 και στο ΑΝΤ1+!

Για διαρκή ενημέρωση, εικόνες από τους αγώνες, ρεπορτάζ, αρθρογραφία και όλα όσα αφορούν το Μουντιάλ Γυναικών, πατήστε ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Κατερίνη: Μητέρα 3 παιδιών η γυναίκα που απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της (βίντεο)

Φυσικό αέριο - Πούτιν: Συζητάμε για τη δημιουργία κόμβου στην Τουρκία

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και μελτέμια την Κυριακή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ