Καιρός

12 Αυγούστου 2023 07:07

Καιρός: Αίθριος με μελτέμια το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Πως θα κυμανθεί θερμοκρασία. Η ένταση των μελτεμιών στο Αιγαίο, Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος καιρός το Σάββατο. Τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, γενικά αίθριος καιρός. Σταδιακά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος καιρός. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν πρόσκαιρα κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά δυτικοί 3 με 4 και στα νησιά από το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός αρχικά στην ανατολική Θεσσαλία και την Στερεά, με νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, όπου είναι πιθανόν έως το μεσημέρι να σημειωθούν λίγες βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός στις Κυκλάδες, ενώ προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στα βόρεια των Κυκλάδων τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Τοπικά στα βόρεια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια τμήματα. Από το βράδυ πρόσκαιρη αύξηση των νεφώσεων με πιθανότητα ασθενών βροχών στα κεντρικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια έως 7 μποφόρ. η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή 13 Αυγούστου

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, το βορειοδυτικό Αιγαίο, την Εύβοια και την Κρήτη, όπου είναι πιθανό το μεσημέρι και το απόγευμα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φωτιές στη Χαβάη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής με δεκάδες νεκρούς

Φωτιές - Σάββατο: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για πέντε περιφέρειες (χάρτης)

Πατήσια: Φονική συμπλοκή τα ξημερώματαΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ