Οικονομία

21 Οκτωβρίου 2023 08:51 Τελευταία ενημέρωση : 21 Οκτωβρίου 2023 14:01

Κασσελάκης για S&P: Πρέπει να ανέβει κοινωνική βαθμίδα ο ελληνικός λαός

Διάβασέ μου το...

Πως σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα μετά από πολλά χρόνια κρίσης.

Κασσελάκης για S&P: Πρέπει να ανέβει κοινωνική βαθμίδα ο ελληνικός λαός
-

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, σχολίασε με ανάρτησή του στα social media την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's στο επίπεδο της επενδυτικής βαθμίδας, τονίζοντας πως «ο ελληνικός λαός πρέπει να ανέβει κοινωνική βαθμίδα».

«Η επενδυτική βαθμίδα στηρίζεται στα πήλινα πόδια μίας Υγείας που καταρρέει, μίας Παιδείας που υπολειτουργεί, δημόσιων υποδομών που διαλύονται, εργασιακών δικαιωμάτων που καταπατούνται, πραγματικού εισοδήματος που μειώνεται.

Τους μήνες που έρχονται, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τον βηματισμό του -ήδη ακούει και καταγράφει τα «θέλω» της κοινωνίας- και, με τη ριζική στελεχιακή του ανανέωση, θα αποτελέσει την προοδευτική πρόταση αυτοδύναμης διακυβέρνησης.

Αντί για τεχνητούς πανηγυρισμούς από τις τελευταίες θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης σε κάθε τομέα, η δική μας επιλογή είναι: Να ανέβει ο ελληνικός λαός Κοινωνική Βαθμίδα.

Να ανέβει ο κρατικός μηχανισμός βαθμίδα. Να ανέβουν η Υγεία, η Παιδεία, η Δικαιοσύνη, η Διαφάνεια βαθμίδα. Να ανέβει το βιωτικό μας επίπεδο βαθμίδα» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρή απάντηση του Μαξίμου

Σε ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη αναφέρεται:

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανος Κασσελάκης, που πριν από λίγες εβδομάδες δήλωνε «ότι ξέρει καλύτερα χρηματοοικονομικά και το επιχειρείν», εξέδωσε χθες άλλη μια «πολάκεια» ανακοίνωση προσπαθώντας να υποβαθμίσει μια ακόμα εξαιρετικά σημαντική επιτυχία της χώρας μας.

Για να βρει «γρηγορότερα ο ΣΥΡΙΖΑ» -αλλά και ο ίδιος «το βηματισμό του», όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, καλό θα είναι επιστρέφοντας στην Ελλάδα να πληροφορηθεί ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέσα σε ένα περιβάλλον παγκόσμιων, αλλεπάλληλων κρίσεων, η χώρα μας είναι:

  • πρώτη σε ρυθμό μείωσης της ανεργίας με τη δημιουργία πάνω από 400.000 νέων θέσεων εργασίας,
  • σταθερά στις πρώτες θέσεις σε ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη, εδώ και πολλά τρίμηνα,
  • πρωταθλήτρια σε ρυθμό μείωσης του χρέους της ως προς το ΑΕΠ, ενώ,
  • Πέτυχε ρεκόρ άμεσων επενδύσεων.

Καλό θα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να συνεχίσουν να στέκονται μικρόψυχα απέναντι σε κάθε θετική είδηση και επιτυχία για τη χώρα, να κάνουν την αυτοκριτική τους για όσες τυχοδιωκτικές ενέργειες  της δικής τους διακυβέρνησης οδήγησαν σε μια οδυνηρή παράταση της κρίσης για την ελληνική οικονομία.

Η Ελλάδα, μέσα στην πιο δύσκολη διεθνή συγκυρία, ανακτά με γρήγορα βήματα τη χαμένη της αξιοπιστία και δυναμώνει κάθε μέρα την οικονομία της. Στόχος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης είναι όλες αυτές τις επιτυχίες να τις αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο προς όφελος των πολιτών, αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημα τους για να αντιμετωπίσουμε έτσι με μόνιμο τρόπο τις συνέπειες των κρίσεων».

«Η κυβέρνηση για πολλοστή φορά «πανηγυρίζει» για την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, λόγω της αναβάθμισης από τον οίκο Standard & Poor’s. Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία δεν εντάσσει τα ελληνικά ομόλογα στους παγκόσμιους δείκτες ομολόγων, παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, ούτε φυσικά δίνει κάποια λύση στα τεράστια προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας, η οποία θα εξακολουθεί να «επιβιώνει» με δανεικά. Το ιλιγγιώδες έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, η υστέρηση της παραγωγής, το κολοσσιαίο δημόσιο χρέος και κυρίως η συνεχιζόμενη υστέρηση του ΑΕΠ, δεν επιτρέπουν κανέναν πανηγυρισμό. Παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, το ποσοστό σύγκλισης του ελληνικού ΑΕΠ με το Ευρωπαϊκό είναι στο ναδίρ, καθώς για το 2022 διαμορφώθηκε στο 68% του Ευρωπαϊκού μέσου όρου, ή αλλιώς στο τρίτο χαμηλότερο της ΕΕ των 27 χωρών! Μόνο με το σαφές, τεκμηριωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελληνικής Λύσης, μπορεί η Ελληνική Οικονομία να ανακάμψει πραγματικά και όχι «επικοινωνιακά» μέσω εικονικών αναβαθμίσεων», αναφέρει η Ελληνική Λύση.


Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ - Μπάιντεν: “Παρανόηση” η προτροπή για καθυστέρηση στην χερσαία επιχείρηση

Συντάξεις Νοεμβρίου: Οι νέες ημερομηνίες καταβολής

Γαλλία: Νεκροί κατασκηνωτές από κεραυνό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ