Καιρός

09 Απριλίου 2024 06:09 Τελευταία ενημέρωση : 09 Απριλίου 2024 06:52

Καιρός: άνοδος θερμοκρασίας και τοπικές βροχές την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 με 6 και στο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς και στα νησιά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2-3 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ και στις Σποράδες τοπικά έως 5 μποφόρ. Το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ από το απόγευμα τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στην Κρήτη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νοτιότερα νησιά με πιθανότητα τοπικών βροχών και βελτίωση από το απόγευμα. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα δυτικά αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές, οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά, και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 27 βαθμούς και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρκόπουλο: Τροχαίο δυστύχημα - Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε κολώνα

Σεισμός στην Αμφιλοχία

Εορτολόγιο - 9 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ