Αισθητήρες για την ανίχνευση αλλοίωσης και νοθείας στα τρόφιμα
Το FOODSENS υπόσχεται ταχεία ανίχνευση επιμολυντών και νοθείας σε νωπό γάλα με εμβαπτιζόμενους νανοφωτονικούς αισθητήρες Στόχος των επιστημόνων, δύο ερευνητικών εργαστηρίων του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και σε συνεργασία με το Γεωπονικό Παν/μιο είναι η ανίχνευση μικροοργανισμών σε τρόφιμα με την ανάπτυξη ενός εργαλείου για ταχείες και χαμηλού κόστους αναλύσεις.
Ανέβηκε στις 05/07/2023 06:45
Περισσότερα επεισόδια
Ελληνικά βιολογικά βότανα
Ένα ζευγάρι στην Κομοτηνή έχει αφοσιωθεί στην καλλιέργεια βιολογικών βοτάνων,...
Κεχρί: Μία υπερτροφή
Το κεχρί ήταν αρκετά γνωστό στην αρχαία Ελλάδα, καθώς το καλλιεργούσαν...
Η εξέλιξη δεν σταματάει ποτέ
Η «Γη Θεραπαινίς» είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό και φιλανθρωπικό για άτομα με...
Έξυπνες πόλεις
Τι σημαίνει έξυπνη πόλη; Ένας δήμος που οι παραδοσιακές υπηρεσίες γίνονται πιο...
Το καινοτόμο μεσιτικό γραφείο
Η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών στις πωλήσεις πολυτελών και «lifestyle» κατοικιών...
Κοράλλι: Ο αρχιτέκτονας της θάλασσας
Τα κοράλλια σε όλο τον κόσμο γίνονται άσπρα και φθάνουν στο σημείο να πεθαίνουν,...