Καιρός

05 Φεβρουαρίου 2022 06:38 Τελευταία ενημέρωση : 05 Φεβρουαρίου 2022 07:06

Καιρός: Καλοκαιρία και άνοδος θερμοκρασίας το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο, η θερμοκρασία και οι άνεμοι.

-

Το Σάββατο στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 16 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 (μηδέν) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -03 (μείον 3) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και στα βορειοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες τη νύχτα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 (μηδέν) έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή στη δυτική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από δυτικές, με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορείου Αιγαίου τους 12 με 14 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ειδήσεις σήμερα:

Εξάρχεια: Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα

Νεαρός κρατούμενος πέθανε από ανακοπή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ