Καιρός

19 Σεπτεμβρίου 2023 06:09

Καιρός: βοριάδες και τοπικές μπόρες την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Πόσο και πότε αναμένονται οι όμβροι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Καιρός: βοριάδες και τοπικές μπόρες την Τρίτη
-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 28 με 31 και στη δυτική Ελλάδα τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 έως 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένονται αραιές νεφώσεις,  που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Γενικά αίθριος προβλέπεται o καιρός την Τετάρτη με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά (εξαιρουμένης της Θράκης και της Αττικής) θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια κυρίως στα ορεινά -συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων τμημάτων της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας- θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Στα ορεινά της Μακεδονίας υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, που θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 28 με 31 βαθμούς και στα δυτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου .

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: “Απαγωγή” εργαζόμενου σε πρατήριο καυσίμων

Disney World: Αρκούδα περιφερόταν στο πάρκο ψυχαγωγίας (εικόνες)

Λαμία: Ο Δήμαρχος καταγγέλλει δολοφονική επίθεση σε βάρος του (εικόνες)



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ