Κοινωνία

01 Ιουνίου 2019 09:44

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού

Διάβασέ μου το...

Πως «έσπασε» και ομολόγησε ο δράστης στην ανάκριση του. Το παράπονο της χήρας και τι είπε για τον δράστη στον ΑΝΤ1.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού
-

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του επιχειρηματία Δημήτρη Γριακού, η δολοφονία του οποίου εξιχνιάσθηκε περίπου 2,5 χρόνια μετά την εξαφάνιση του.

Ο 46χρονος έμπορος κρεάτων ομολόγησε την πράξη του αν και σύμφωνα με τον δικηγόρο του η ανθρωποκτονία δεν έγινε από πρόθεση, αλλά πάνω σε καβγά που είχαν το θύμα και ο θύτης.

Η κηδεία του άτυχου άντρα έγινε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον Πεντάλοφο, ενώ ο δράστης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη.

Έσπασε… και ομολόγησε ο δράστης

«Ναι εγώ το έκανα. Πηγαίνετέ με στο σημείο, να σας υποδείξω το σημείο που τον έθαψα». Με αυτά τα λόγια ομολόγησε ο δράστης το έγκλημα του κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Γραικός - αυτοκίνητο

Ο κλοιός γύρω του είχε σφίξει, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα, αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών, με τη συνδρομή ειδικής επιστημονικής ομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και ειδικό τεχνικό εξοπλισμό, είχαν εντοπίσει, θαμμένο κοντά στην κτηνοτροφική μονάδα τού κατηγορούμενου, στο χωριό Ανατολικό, το αγροτικό αυτοκίνητο του αγνοούμενου. Η σορός του είχε ταφεί σε μικρή απόσταση από το σημείο που βρέθηκε το αγροτικό όχημα και σε αρκετό βάθος.

Τα κίνητρα της πράξης του φαίνεται να είναι «οικονομικές διαφορές» που είχε με το θύμα, όπως επισήμανε ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζησιμόπουλος, παρουσιάζοντας την υπόθεση στους δημοσιογράφους.

 «Το θύμα είχε πουλήσει στον δράστη κάποια από τα ζώα που είχε στην μονάδα του» ανέφερε ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς να γνωστοποιήσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες διεπράχθη το έγκλημα. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν την ημέρα της εξαφάνισής του Δ. Γραικού στα σφαγεία της Χαλάστρας, απ’ όπου «έφυγε πρώτα ο δράστης και μετά το θύμα» με κοινό προορισμό την κτηνοτροφική μονάδα στο Ανατολικό, οικισμό που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Ως προς τις επιτόπιες έρευνες που οδήγησαν στη σύλληψη του καθ’ ομολογίαν δράστη, ο κ. Ζησιμόπουλος στάθηκε στη συνδρομή της επιστημονικής και ερευνητικής ομάδας του ΑΠΘ, που με χρήση ειδικών ανιχνευτών μετάλλων εντόπισε το σημείο ταφής του αγροτικού αυτοκινήτου. Ο δράστης φέρεται να άνοιξε με σκαπτικό μηχάνημα μια μεγάλη λακκούβα, ρίχνοντας μέσα το αυτοκίνητο το οποίο βρέθηκε σε θέση ανατροπής, κάτω από χώμα και κοπριά, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ Ζησιμόπουλος.

Γραικός - αυτοκίνητο

Δέσποινα Γραικού για τον δράστη: Ας τον κρίνει ο θεός

 «Δίπλα στις τροφές του, εκεί που τάιζε τα ζώα, έκλεισε ένα σπίτι, πήγαινε κάθε μέρα φόρτωνε τροφή για τα ζώα, άφησε ορφανά δύο παιδάκια, δηλαδή με τι καρδιά, με τι καρδιά. Ρωτάς, αυτός ο άνθρωπος τι είχε περάσει; Τι αγώνα είχε κάνει για την οικογένεια; Πώς αφαιρείς έτσι μία ζωή; Δεν ξέρω, δεν ξέρω», είπε συντετριμμένη η Δέσποινα Γραικού, στην κάμερα του ΑΝΤ1.

«Είμαι ικανοποιημένη, αλλά ο Δημήτρης πίσω δεν πρόκειται να έρθει, δεν πρόκειται να έρθει, ότι τιμωρία και να του κάνουνε. Τουλάχιστον είμαι καλά γιατί ξέρω ότι θα τον θάψουμε, θα του κάνω ένα μνημόσυνο θα αναπαυθεί η ψυχή του», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Εγώ στην ζωή μου ποτέ δεν έχω πειράξει άνθρωπο, δεν έχω πει κακιά κουβέντα για κανένα. Ας τον κρίνει ο Θεός. Ειλικρινά. Ας τον κρίνει ο Θεός, τι να πω. Τι να πω. Έκλεισε το σπίτι μου. Ξέρεις τι έχω περάσει δυόμιση χρόνια; Κανένας δεν ξέρει. Τι φωτιά καίει. Με κάνανε να ντρέπομαι. Για να πάω στη δουλειά μου με κάνανε να ντρέπομαι να περάσω από τον Πεντάλοφο. Έκανα ολόκληρο κύκλο για να μη βλέπω κανένα», τόνισε με παράπονο η Δέσποινα Γραικού.

κηδεία - Δημήτρης Γραικός

κηδεία - Δημήτρης Γραικός

κηδεία - Δημήτρης Γραικός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ