Πολιτική

05 Ιουνίου 2019 16:41

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για το “φρένο” στις τροπολογίες

Διάβασέ μου το...

“Πυρά” και εντάσεις μετά την δήλωση ότι δεν θα γίνει δεκτή καμία τροπολογία από όσες καταθέτουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για το “φρένο” στις τροπολογίες
-

Ζαλισμένοι από την ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, κυβέρνηση και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν άνω κάτω στη Βουλή με αφορμή την άρνηση Φάμελλου να δεχθεί βουλευτικές τροπολογίες που κατατίθενται η μια μετά την άλλη απο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που οι βουλευτές των άλλων κομμάτων έχουν αποχωρήσει απο την κοινοβουλευτική διαδικασία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η απογοήτευση των κυβερνητικών βουλευτών έφερε εκνευρισμό και άνευ προηγουμένου γκρίνια, φέρνοντας τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος στο σημείο να παραπέμψει τους συναδέλφους του στους αρμόδιους υπουργούς, ώστε μέχρι να διαλυθεί η Βουλή να έρθουν ως κυβερνητική πρόταση. «Να προφυλάξουμε την κυβέρνηση και τη Βουλή», είπε.

Όλα αυτά συνέβησαν συζήτηση στην Ολομέλεια για την κύρωση σύμβασης με το Αζερμπαϊτζάν και το πρωτόκολλο της Ναγκόγια. Πρώτος … θιγμένος ο Μάκης Μπαλαούρας που απηύθυνε έκκληση να γίνουν αποδεκτές ρυθμίσεις που επιλύουν προβλήματα. Τη σκυτάλη πήρε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, που υποστήριξε ότι δεν μπορούμε να λέμε συλλήβδην ότι δεν θα γίνουν δεκτές οι τροπολογίες των βουλευτών και πως οι πέντε που έχει η ίδια καταθέσει δεν είναι ούτε ρουσφετολογικές ούτε φωτογραφικές.

Ακολούθησαν η Βάλια Βαγιωνάκη, ο Σάκης Παπαδόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι «δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ώριμο ότι σκέφτονται οι υπουργοί και μη ώριμο όσα σκέφτονται οι βουλευτές» και πολλοί άλλοι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ