Λασιθίου

12 Δεκεμβρίου 2019 12:22

Συνεχείς οι σεισμοί στην Κρήτη

Διάβασέ μου το...

Τρεις ισχυρές δονήσεις από τα ξημερώματα έως και το μεσημέρι. Τι λένε οι σεισμολόγοι...

Συνεχείς οι σεισμοί στην Κρήτη
-

Συνεχείς είναι οι σεισμικές δονήσεις που καταγράφονται στην Κρήτη.

Στις 11:53 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο, 15 χλμ ανατολικά της Ζάκρου, στα ανατολικά του νησιού, σε βάθος 13,8 χλμ.

Είχε προηγηθεί δόνηση, στις 05.26 τα ξημερώματα, εντάσεως 4,3 Ρίχτερ, με επίκεντρο 15 χιλιόμετρα από το Παλαίκαστρο Λασιθίου και εστιακό βάθος μόλις τα 8 χιλιόμετρα.

Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε και στις 05:05 στον θαλάσσιο χώρο 11 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά της Ζάκρου, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση που διένειμε στα μέσα ενημέρωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Για αποσταθεροποίηση του ελληνικού σεισμικού τόξου προειδοποιεί ο σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της ΕΕ και της UNESCO κ. Γεράσιμος ΠαπαδόπουλοςΣε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» τονίζει πως η αθροιστική επίδραση του ισχυρού σεισμού στην Αλβανία μεγέθους 6,4 στις 26 Νοεμβρίου και του επίσης ισχυρού σεισμού μεγέθους 6,1 στα δυτικά της Κρήτης σποσταθεροποιεί το σύστημα ρηγμάτων στην περιοχή μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO