Θεσσαλονίκη

24 Οκτωβρίου 2023 23:23

Ενδοοικογενειακή βία: Οι όροι του δικαστηρίου σε πατέρα που κατήγγειλε η κόρη του

Διάβασέ μου το...

Η κοπέλα απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη για να προστατέψει τον εαυτό της και τη μητέρα της.

Ενδοοικογενειακή βία: Οι όροι του δικαστηρίου σε πατέρα που κατήγγειλε η κόρη του
-

Υπό τους όρους να μετακομίσει από το σπίτι του και να μην προσεγγίζει την 19χρονη κόρη του, άφησε ελεύθερο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης έναν άνδρα, 51 ετών, που καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της θυγατέρας του. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο αποφάσισε μεν την έκτιση του συνόλου της ποινής, χορήγησε δε, ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεσή της, υπό τους δύο παραπάνω όρους.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια ύστερα από καταγγελία της 19χρονης ότι ο πατέρας της την χτύπησε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να ματώσει η μύτη της. Η ίδια κατέθεσε ότι είχαν προηγηθεί κι άλλα βίαια περιστατικά τόσο κατά της ίδιας όσο και κατά της μητέρας της και συζύγου του κατηγορούμενου. Γι ‘αυτό το λόγο, η νεαρή απηύθυνε έκκληση προς το δικαστήριο να τους προστατέψει.

Η μητέρα της 19χρονης επιβεβαίωσε το επίδικο συμβάν, όπως επίσης τη βίαιη συμπεριφορά που υφίσταται η ίδια. «Τον έχω συγχωρήσει πολλές φορές» ανέφερε, εξεταζόμενη από το δικαστήριο.

Ο 51χρονος στην απολογία του ομολόγησε την πράξη του. «Έγινε φασαρία και με έβρισε» απολογήθηκε, προσθέτοντας ότι υπό τις συνθήκες αυτές «θα φύγω από το σπίτι». Αναφερόμενος στις καταγγελίες σχολίασε ότι «με παρουσιάζουν σαν να είμαι ο χειρότερος εγκληματίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Λέσβος: Εγκατέλειψαν άλογο άρρωστο και μισοπεθαμένο

Πρόσφυγες: Εκατοντάδες προσλήψεις μέσω Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ

Μακρόν: Συγκρότηση διεθνούς συνασπισμού κατά της Χαμάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO