Βουλή

23 Οκτωβρίου 2018 07:53

Προστασία των φοιτητών ζητεί η Νέα Δημοκρατία

Text to Speech

Στους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Οικονομίας απευθύνθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ζητώντας προστασία των ακαδημαϊκών χώρων.

Προστασία των φοιτητών ζητεί η Νέα Δημοκρατία

Απαντήσεις από την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να προστατέψει άμεσα τα πανεπιστήμια, εμπεδώνοντας ξανά το αίσθημα της ασφάλειας στους φοιτητές από τους διακινητές ναρκωτικών και λαθραίων προϊόντων, που τα έχουν μετατρέψει σε χώρους ανομίας, ζητά ο Νικήτας Κακλαμάνης, λίγο μετά την επιστολή των φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου που κάνει λόγο για τραγικές καταστάσεις μέσα στον ακαδημαϊκό χώρο.

Με ερώτησή του στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Παιδείας, ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της αναφέρει ότι η κατάσταση εντός και εκτός ΑΕΙ έχει καταστεί πλέον ανεξέλεγκτη, ενώ την τελευταία εβδομάδα είχαμε και τη «δημιουργία» αυθαίρετων γραφείων στη Φιλοσοφική Αθηνών της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Θυμίζει μάλιστα, ότι πριν από 14 μήνες είχε καταθέσει παρόμοια ερώτηση, αλλά η απάντηση –όπως αναφέρει- που είχε λάβει από τον κ. Τόσκα ήταν «περί ανέμων και υδάτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO