Γενικά

09 Μαρτίου 2019 17:56

Πολιτικός καυγάς με φόντο τις κάλπες

Text to Speech

Η αισιοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, η ολομέτωπη επίθεση της ΝΔ και τα σενάρια για τετραπλές εκλογές τον Μάιο.

Πολιτικός καυγάς με φόντο τις κάλπες

Όσο πλησιάζουν οι κάλπες τόσο ανάβουν τα αίματα ανάμεσα σε Μαξίμου και ΝΔ. Το μπαράζ νομοσχεδίων που περνά η κυβέρνηση στη Βουλή τροφοδοτεί τα σενάρια για τετραπλές κάλπες το Μάϊο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην Real News εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του Μάϊου, «θεωρώ ότι οι εκλογές θα είναι ντέρμπι, με τις περισσότερες πιθανότητες να τις κερδίσει να τις έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το καλύτερο για τη χώρα, την οικονομία και τη σταθερότητα είναι οι εθνικές εκλογές να γίνουν στο τέλος της 4ετίας, τον Οκτώβριο του 2019».

Από την πλευρά του, ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, διατύπωσε την αμφιβολία του για το αν η σημερινή Κυβέρνηση θα μπορεί έστω και τυπικά να κυβερνά μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου, «ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φτάσει μέχρι τον Οκτώβριο. Αλλά η κάλπη των ευρωεκλογών θα έχει στείλει στο μεταξύ πολύ ισχυρά μηνύματα. Είναι πολύ αμφίβολο αν θα μπορούν να κυβερνήσουν και τυπικά μετά το αποτέλεσμα της 26ης Μάϊου. Θα είναι μια ήδη ηττημένη κατά κράτος κυβέρνηση με τη σφραγίδα του λαού».

Επισήμως το Μαξίμου επιμένει να δείχνει τον Οκτώβριο αν και όλα δείχνουν πως οι δημοσκοπήσεις στις αρχές του επόμενου μήνα θα είναι καθοριστικές για την απόφαση του πρωθυπουργού.

Ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα», «εκλογές τον Οκτώβρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι τα πάει καλύτερα στην κάλπη παρά στις δημοσκοπήσεις. Στόχος είναι να προχωρήσουν οι πολιτικές που έχουμε δρομολογήσει για το επόμενο διάστημα, να αποτυπωθούν με μεγαλύτερη καθαρότητα τα θετικά μέτρα που εφαρμόζουμε».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι «ο Τσίπρας κάνει δουλίτσες μέχρι να φύγει για να μειώσει τη διαφορά. Θα τα τινάξει όλα στον αέρα».

Τα στρατηγεία πάντως είναι σε κατάσταση συναγερμού με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ να οργώνουν ήδη τη χώρα.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξη της στο «Έθνος της Κυριακής», υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα. Και αυτό όχι επειδή το λένε οι δημοσκοπήσεις, αλλά επειδή θα το πει ο ελληνικός λαός την ώρα της κάλπης».

Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, υπογράμμισε μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι «στις επόμενες εκλογές θα αναμετρηθούν πράγματι δύο κόσμοι: ο φιλελεύθερος προοδευτικός και ο κόσμος του λαϊκισμού, της δημαγωγίας τον οποίο εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στο θέμα των εθνικών εκλογών, δήλωσε ότι, «εγώ βλέπω το Μάϊο. Μόνο αν τα έχει χαμένα ο Τσίπρας θα ακούσει αυτούς που του λένε Οκτώβριο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO